L’autor de l’homicidi de les Borges ja va ser detingut fa una setmana, però va quedar en llibertat

L’autor de l’apunyalament mortal que va tenir lloc diumenge a les Borges Blanques ja va ser detingut fa una setmana per un robatori i va quedar en llibertat. 
 
L’acusat de 23 anys s’ha lliurat voluntàriament aquest dimarts a la comissaria dels Mossos de Lleida i ha declarat que va atacar a la víctima per defensar-se. La baralla s’hauria originat per un assumpte relacionat amb la marihuana. Està previst que el jove passi a disposició judicial divendres al jutjat de guàrdia o al d’instrucció 2 de Lleida. 

Les dues famílies es coneixen per ser veïns de les Borges Blanques i ja havien tingut dos enfrontaments previs per un assumpte de drogues. El detingut ha explicat que la víctima i el seu pare havien amenaçat de mort tant a ell com a membres de la seva família arran d’aquests fets i els havien intimidat amb una pistola. 
 
Els fets van tenir lloc a les 17.30 hores de diumenge quan la víctima i l’acusat havien quedat per aclarir l’assumpte de la marihuana i segons el detingut, es van barallar fins que la víctima el va amenaçar amb una barra de ferro i ell es va defensar clavant-li una ganivetada. L’agressor va fugir en direcció a l’estació d’autobusos i durant la marxa va llençar l’arma amb què hauria ferit la víctima, un ganivet de grans dimensions.

Els Mossos van obrir immediatament una investigació amb la qual van identificar l’autor de l’agressió. Tot seguit es va muntar un dispositiu per localitzar-lo i van estar buscant sense èxit. Finalment, el detingut s’ha lliurat aquest matí a la comissaria de Lleida.