Sense Categoria

Autobusos Lleida S.A. reclama 840.000 euros a la Paeria, segons el Comú

LleidaDiari
  • abril 21, 2015
  • 3 min read
Autobusos Lleida S.A. reclama 840.000 euros a la Paeria, segons el Comú

Autobusos Lleida S.A. reclama 840.000 euros a la Paeria, segons el Comú| Redacció – Fotografia: lleidaalminut.com

 

El Comú de Lleida ha denunciat aquest dimarts que l’empresa concessionària del servei de transports urbans de viatgers de Lleida reclama a la Paeria 837.474 euros i ha exigit a l’equip de Govern que els canvis a la concessió es realitzin per escrit.

 
Segons ha donat a conèixer aquesta formació, “Autobusos Lleida S.A., concessionària del servei de transports urbans de viatgers de la ciutat de Lleida, reclama a la Paeria 837.474 euros amb la finalitat de restablir l’equilibri econòmic de l’any 2014. A més a més, sol·licita una modificació dels pressupostos municipals o la creació d’una nova partida pressupostària a l’any 2014 per cobrir el pagament de la subvenció meritada per la prestació del servei”. I afegeixen: “I quelcom que encara és més sorprenent, sol·licita que les modificacions del servei ordenades per l’Ajuntament siguin aprovades expressament, tanmateix com la liquidació definitiva de l’any 2013, la liquidació provisional de l’exercici 2014 i el preu per kilòmetre dels anys 2013 i 2014”.
 
El resultat d’aquest despropòsit s’evidencia als registres d’usuaris de 2014, un terç per sota de les previsions de viatgers inicials “tot i que la subvenció es va disparar més de 1.3 milions d’euros per sobre de l’estimació inicial”. El Comú de Lleida lamenta el cost que suposa per a la ciutadania la improvisació i les modificacions verbals que altra vegada imperen en el modus operandi de l’actual equip de govern.  
 
El partit, que ja ha aconseguit els 1.500 avals necessaris per presentar-se a les eleccions, assegura que la reclamació que fa l’empresa concessionària a la Paeria de comunicar tots els canvis per escrit denota “que aquesta no se’n refia del govern i que els canvis s’han fet només de paraula, fet que torna a evidenciar, com ja vàrem constatar amb els radars, la improvisació i la pèssima gestió que caracteritza l’acció de govern”.
 
“Si analitzem què va passar durant el 2014 amb la partida pressupostària corresponent, veiem que inicialment es va dotar amb 5.300.000 euros. A la segona modificació de pressupost del 2014, s’incrementa aquesta partida amb 520.000 euros. No obstant, aquestes quantitats seran insuficients per cobrir l’import estimat de la subvenció descrit a l’Acord Segon de la Modificació del Contracte. Aquest acord fou aprovat al juliol de 2012 i obeeix a les clàusules 8 i 24 del contracte original firmat al 2002, que diu que si bé l’Ajuntament té la potestat de modificar el servei per interès públic, serà respectant sempre l’equilibri econòmic de la concessió”, apunten des del Comú de Lleida.
 
Sis jornades de vaga
La plantilla d’autobusos ha convocat una vaga derivada de la negociació del nou conveni col·lectiu de treballadors per al 2015. La convocatòria es deu a la intenció, per part de l’empresa, de fondre drets laborals aconseguits, com és l’augment de la jornada laboral i l’abaratiment de la compensació de l’hora extra, entre altres coses.
 
Actualment, la inspecció de treball visita i expedienta l’empresa regularment per incloure als quadrants anuals hores extraordinàries estructurals i que són abonades parcialment i en part recuperades amb descans.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *