Sense Categoria

Autobusos de Lleida canvia l’horari i les freqüències

Avatar
  • abril 7, 2020
  • 4 min read

Imatge d'arxiu d'un autobús circulant pel barri de Cappont de Lleida, amb la Seu Vella al fons.   | LleidaDiari.cat

El servei d’autobusos de Lleida es modificarà a partir d’aquest dimecres amb nous horaris i freqüències de pas amb l’objectiu d’adaptar-se a la reducció d’usuaris del servei durant l’estat d’alarma per la covid-19. Els usuaris de bus s’han reduït, aproximadament, un 95% en les darreres setmanes. L’autobús urbà és gratuït per a les persones i professionals que formen part del col·lectiu de serveis essencials establerts en el marc de l’Estat d’Alarma.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Amb la nova modificació del transport públic, la línia Interior (L1) tindrà horari de festiu tots els feiners i dissabtes i no hi haurà servei els dies festius. El servei de la línia Ronda-Hospitals (L2) i Costa Magraners/Secà (L7) farà horari de dissabte els dies feiners, i horari de festius els dissabtes i festius. El servei que ofereix Pardinyes-Mariola (L4) i Mercat Bordeta–Arnau de Vilanova (L6) serà horari de dissabte en dies feiners, horari de festiu els dissabtes i sense servei els dies festius. La línia Dra. Castells-Arnau (L5) només circularà en horari de festiu els dies feiners, i incorporarà una extensió a Laureà Figuerola per donar servei a aquesta parada i a la de Cantàbria. L’autobús Polígons (L9) manté el seu horari els dies feiners per facilitar el transport als treballadors i treballadores que s’hi hagin de desplaçar per motius laborals. No circularà ni dissabtes ni dies festius.

 

L’autobús que circula fins a Llívia (L10) funcionarà en horari de dissabte els dies feiners i no tindrà servei la resta de dies de la setmana. Aquest servei, durant aquests dies es realitzarà per mitjà de vehicles de taxi, des de Llívia fins a l'estació de RENFE. En lloc d’un vehicle d’autobús, en l’horari corresponent, hi haurà un taxi per desplaçar els viatgers. Les línies Exterior-Hospitals (L3), Av. Alcalde Porqueres-Ricard Vinyes (L8), Centre Històric (L11) i Ronda (L20) es queden temporalment sense circulació. A més, el proper dissabte, 11 d’abril, tot el servei funcionarà com a festiu.

 

Quadrant amb els nous horaris i freqüències d'Autobusos de Lleida, publicats el dia 7 d'abril de 2020.

Quadrant amb els nous horaris i freqüències d'Autobusos de Lleida. | LleidaDiari.cat

 

Les oficines d’atenció d’autobusos a l’Avinguda de Madrid i Plaça Sant Joan continuen tancades. Es manté, però, l’atenció telefònica i on-line. Les restriccions, que tindran validesa mentre duri l’estat d’alarma, es prenen tenint en compte les limitacions a la mobilitat imposades pel Real Decret de mesures urgents i extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del Covid-19, en què es declara l’estat d’alarma, i les resolucions de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre prevenció i control de la infecció, i en l’àmbit del transport públic.

 

L’Ajuntament de Lleida recorda la necessitat de seguir les recomanacions de salut i el que estableix l’Estat d’Alarma pel que fa a la mobilitat de les persones. Per això, la Guàrdia Urbana seguirá comprovant el bon ús del transport públic, després d’haver detectat persones que l’estaven utilitzant inadequadament en el context actual.

 

Les persones que tinguin consultes sobre l’actual servei d’autobusos ho poden fer per telèfon (973-27 29 99) i on-line a autobusos@autobusoslleida.com. Durant l’Estat d’Alarma, les oficines d’atenció d’autobusos a l’Avinguda de Madrid i a la plaça Sant Joan continuen tancades.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *