Àustria promou la vacunació obligatòria dels majors de 18 anys

Àustria tira endavant amb els seus plans per fer obligatòria la vacunació contra la Covid-19. Segons ha anunciat aquest diumenge el ministre d'Afers Socials, Salut i Consum, Wolfgang Mueckstein, tots els residents al país majors de 18 anys s'hauran de vacunar. Per Mueckstein, malgrat que es puguin generar «crítiques», la vacunació obligatòria «contribueix que la convivència funcioni» i a deixar enrere la pandèmia. El pla de l'executiu austríac, que s'ha d'aprovar al parlament dijous, inclou un procés de vacunació obligatòria per fases que entraria en vigor a principis de febrer.

 

En la primera fase, les autoritats escriuran a cada família per informar-los de la norma i instar-los a vacunar-se. A partir de mitjans de març, en la segona fase, la policia podrà començar a demanar a la població si té la vacuna posada, i fins i tot establir multes de 600 euros si no poden presentar per escrit prova de vacunació. Finalment, en l'última fase, s'enviaran avisos amb cites per vacunar els últims ciutadans que no tinguin el vaccí. Els que incompleixin, podrien ser multats amb fins a 3.600 euros. La data d'inici d'aquesta última fase depèn del que estableixi l'executiu federal austríac.

 

 

Tot i l'obligació de vacunar-se, el sistema preveu excepcions per a les embarassades, els menors de 18 anys, les persones que no es poden vacunar per motius mèdics acreditats i els ciutadans que faci 180 dies que van ser positius.