Sense Categoria

Augmenten les vendes de les grans superfícies a Catalunya

LleidaDiari
  • setembre 5, 2022
  • 2 min read

Les vendes a preus corrents de les grans superfícies a Catalunya han augmentat un 9,6% al juliol en comparació amb el mateix mes del 2021, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

 

Per grups de productes, el sector de l'alimentació ha augmentat un 7,1%, mentre que la resta de productes han registrat un increment de vendes de l'11,8%. Per contra, l'índex a preus constants, que elimina l'efecte dels preus, ha registrat un descens del 3,6%, a conseqüència de l'augment sostingut de la inflació des del març de l'any passat. En aquest cas, les vendes de productes no alimentaris experimenten un descens del 4%, mentre que les de productes alimentaris baixen un 3,3%.

Augmenten les vendes de les grans superfícies a Catalunya | LleidaDiari.cat

 

La variació de l'índex a preus corrents

En l'acumulat dels set primers mesos de l'any, la variació de l'índex a preus corrents ha estat del 12,9% respecte del mateix període de l'any passat. Les vendes dels productes no alimentaris han augmentat un 22,3%, mentre que l'augment de les d'alimentació ha estat del 4,8%.

 

Les dades de l'Idescat mostren que l'índex del juliol del 2022 a preus corrents (108,7) assoleix nivells similars als del mateix mes del 2019 (113,1). En concret, pel que fa a l'índex de l'alimentació, la xifra del juliol se situa en 121,7 per sobre del 105,6 del 2019. En canvi, l'índex de la resta de productes s'allunya dels nivells prepandèmia, amb un 99,3 respecte del 118,5 del juliol del 2019.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *