Societat

Les vendes a les grans superfícies augmenten a Catalunya

A preus constants l'índex registra una pujada del 0,4%, de manera que reflecteix la inflació

Marta Romera
  • novembre 7, 2022
  • 1 min read
Les vendes a les grans superfícies augmenten a Catalunya

Les vendes a les grans superfícies van augmentar un 12,2% al setembre en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons les estadístiques de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Per grups de productes, les vendes d’alimentació són les que més van pujar, un 13,3%, mentre que la resta de productes van créixer un 11,1%.

 

L’índex a preus constants, és a dir, eliminant l’efecte dels preus, va registrar un augment del 0,4% al setembre, de manera que va reflectir l’augment de l’Índex de Preus al Consum (IPC) des del març del 2021.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En aquest cas, els productes alimentaris van augmentar un 1,2%, mentre que els no alimentaris van disminuir un 0,4%. En l’acumulat dels primers nou mesos de l’any la variació de l’índex a preus corrents es va situar en el 13,1% respecte del 2021. Les vendes acumulades dels productes alimentaris van augmentar un 6,7%, mentre que els no alimentaris un 20,4%.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *