Augmenten les empreses lleidatanes que exporten de forma regular

La 'Balança Comercial de Lleida' manté una tendència ascendent. Durant el primer quadrimestre del 2022, la demarcació ha registrat un 25% més d'intercanvis comercials internacionals respecte a l'any anterior.

 

Per primera vegada, s'han superat els 1.300 milions d'euros, xifra que suposa un augment de 268 milions si es compara amb el 2021, segons l'informe elaborat per la Cambra de Comerç de Lleida, en el marc del conveni amb la Diputació de Lleida, a partir de dades de duanes de l'Agència Tributària. També destaca que encara creix el nombre d'empreses lleidatanes que exporten regularment (que ho han fet els darrers quatre anys consecutius). Entre gener i maig d'enguany, han estat 874, 15 més que en el mateix període del 2021.

 

 

La importància de la internacionalització

El responsable de Comerç Internacional de la Cambra de Comerç de Lleida, Jordi Quejido, ha assenyalat que aquestes dades posen de manifest la importància que té la internacionalització per a les empreses lleidatanes, tal com mostra l'informe elaborat per l'ens. Tot i que, en relació amb l'any passat, s'ha registrat una davallada d'empreses que realitzen vendes a l'exterior, «és una molt bona notícia que hagi augmentat el nombre d'empreses lleidatanes que exporten regularment», ha remarcat.

 

La 'Balança comercial de Lleida' també detalla els principals productes comercialitzats per les empreses de Lleida a l'exterior. L'oli (d'oliva i altres olis vegetals) és un dels que més va augmentar les exportacions. Tot i això, l'oli d'oliva no ha estat el que més ha augmentat les vendes (39,78%), ja que ha estat superat per altres olis vegetals, com ara l'oli d'oliva verge llampant o altres olis d'oliva de menys qualitat, arribant fins a quasi el 163%. Quejido ha posat en relleu que la majoria dels principals productes han augmentat les exportacions, excepte la fruita i els farratges, que s'han reduït un 19,43% i un 19,02%, respectivament.