Augmenten les agressions als professionals sanitaris a la demarcació de Lleida

El Col·legi de Metges de Lleida (COMLL) va registrar el 2022 un total de set agressions a professionals, de les quals quatre van ser físiques i tres verbals. Representes tres agressions més que al 2021, quan n’hi van haver quatre de verbals. Des del COMLL afirmen que es tracta d’un «preocupant augment» i animen als seus col·legiats a denunciar qualsevol tipus d’agressió que pateixin en l’àmbit professional. També els aconsellen que comuniquin les agressions al mateix Col·legi per donar-los assessorament jurídic en el procés de denúncia i suport psicològic, en cas que sigui necessari. El COMLL ha donat a conèixer les xifres amb motiu del Dia Europeu contra les Agressions a Metges i Professionals Sanitaris que té lloc el diumenge 12 de març.

Segons l’informe de la policia espanyola presentat el passat 1 de març de balanç de les agressions a professionals sanitaris durant el 2022, les agressions físiques han disminuït i les amenaces han augmentat respecte l’any anterior. El 2022 van comptabilitzar un total de 225 denúncies, mentre que el 2021 se’n van presentar 241. En total, els detinguts per les diferents incidències ocorregudes en el sector sanitari el 2022 van ascendir a 60 persones a tot l’estat espanyol i un17% dels agressors són reincidents.

El Col·legi de Metges de Lleida reivindica el Dia Europeu contra les Agressions a Metges i Professionals Sanitaris i vol cridar l’atenció de la ciutadania sobre les agressions físiques i verbals que el col·lectiu sanitari pateix, així com les conseqüències que tenen. Consideren, de fet, que la violència contra el personal sanitari afecta l’activitat sanitària, la salut de la persona agredida i trenca la relació de confiança entre els metges i els pacients.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Davant de l’augment «preocupant» el 2022 d’aquestes agressions a Lleida que van passar de 4 a 7, el COMLL ha fet arribar als seus col·legiats en actiu un penjoll per a les portes de les seves consultes amb la frase «Gràcies per respectar el teu metge». Animen els seus col·legiats a penjar-los i compartir les seves fotos a les xarxes socials amb les etiquetes #stopAgressions i #metgesLleida.