Balears Vadevi

L’Audiència de Lleida ratifica la condemna de 6 mesos de presó a Pablo Hasel per agredir un periodista

  • maig 6, 2021
  • 3 min read
L’Audiència de Lleida ratifica la condemna de 6 mesos de presó a Pablo Hasel per agredir un periodista
L’Audiència de Lleida ratifica la condemna de 6 mesos de presó a Pablo Hasel per agredir un periodista

L'Audiència de Lleida ha ratificat aquest dijous en apel·lació la condemna al raper Pablo Hasel a sis mesos de presó per agredir i provocar lesions a un periodista de TV3. Els fets van tenir lloc durant una tancada d'estudiants al despatx del rector de la Universitat de Lleida (UdL), el 2 de juny de 2016.

 

Segons l'Audiència, Hasel, que ja està a la presó de Ponent per les condemnes per les lletres de les seves cançons, haurà de complir també aquests sis mesos més per un delicte de lesions i també haurà de fer front a una indemnització de 12.150 euros a la víctima. Aquesta sentència confirma de forma íntegra la que va dictar el jutjat Penal número 1 el 31 de març de 2020.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Segons la sentència, el jutge va considera provat que Hasel va empènyer, insultar i ruixar amb un líquid de neteja el periodista que cobria la notícia de la tancada i a més a més li va causar lesions. Ara l'Audiència ratifica la condemna de sis mesos de presó per aquestes lesions i també la multa de 5.400 euros per un delicte de coaccions.

L’Audiència de Lleida ratifica la condemna de 6 mesos de presó a Pablo Hasel per agredir un periodista

L'Audiència de Lleida ratifica la condemna de 6 mesos de presó a Pablo Hasel per agredir un periodista | LleidaDiari.cat

 

La sentència també condemna per un delicte de coaccions a tres acusats més

La sentència també condemna per un delicte de coaccions a tres acusats més i els imposa la mateixa multa de 5.400 euros per haver impedit que els periodistes gravessin tapant-los les càmeres amb les mans o amb roba, insultant-los i impedint-los l'entrada al despatx.

 

Els fets van tenir lloc el 2 de juny de 2016 al despatx del rector de la UdL quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors de la universitat contra l'ocupació del despatx del rector per part d'estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia que van rebre empentes i se'ls va llençar líquids.

 

Després dels fets ocorreguts al despatx del rector de la UdL, dos redactors de TV3 van presentar una denúncia a la policia per agressions, ja que segons es podia veure en diverses imatges enregistrades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se'ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també fent-los empentes per fer-los fora del lloc.

 

Un altre periodista, un fotògraf del diari 'Segre', va rebre una empenta i va caure damunt d'una taula del despatx. Posteriorment li van ruixar el clatell amb vinagre. També TV3 va denunciar danys a la seva seu de Lleida, que va aparèixer amb pintades i vidres trencats dies després.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.