L’Audiència de Lleida acusa un home de maltractament i agressions sexuals a la seva exparella l’any 2021

L’Audiència de Lleida ha acusat aquest dijous a un home de maltractament i agressions sexuals a la seva exparella durant l’octubre de l’any 2021. La víctima, que ha declarat contra l’acusat, afirma que aquest la coaccionava perquè es deixés gravar en vídeos de contingut sexual, arribant a agredir-la sexualment si ella es negava. Aquests incidents van ocórrer repetidament durant el mes i mig que van mantenir la seva relació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons la víctima, el seu principi d’enamorament va tornar-se en una relació abusiva quan l’home va començar a comportar-se de manera violenta. El 28 d’octubre de 2021, l’home suposadament la va agredir sexualment a casa seva, amenaçant-la després amb més violència si no accedia a ser filmada. La relació va acabar amb una forta discussió el 30 d’octubre, després de la qual la dona va trucar als Mossos d’Esquadra.

Els Mossos van examinar el mòbil de l’acusat i van trobar un únic vídeo que mostrava la dona ballant en roba interior, tot i que no va semblar estar coaccionada en aquesta gravació específica. Tanmateix, no es pot descartar la possible eliminació de proves abans que el mòbil fos confiscat.

L’equip de psicòlogues que ha assistit la víctima durant el judici ha testificat que el seu relat mostra clars indicadors de violència de gènere i agressió sexual, destacant la vulnerabilitat de la dona a causa d’un retard mental lleu.

L’acusat ha negat totes les acusacions, afirmant que les relacions sexuals amb la dona sempre van ser consentides i negant la violència al·legada. La Fiscalia ha sol·licitat una pena de 12 anys de presó per a l’home, mentre que l’acusació particular ha demanat 17 anys. A més, se sol·licita que l’acusat no pugui acostar-se ni comunicar-se amb la víctima, així com una indemnització de 10.000 euros per danys.