Atenció: Condemnen un home per abusar sexualment d’una dona mentre dormia a Catalunya

L’Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó un veí de Sarrià de Ter (Gironès) per abusar sexualment d’una amiga menor d’edat mentre feia la migdiada el 4 de juliol del 2020. L’acusat tenia 27 anys en el moment dels fets i la víctima 17. L’home s’enfrontava inicialment a una condemna de 4 anys però, com que ha reconegut els fets i ha consignat 6.000 euros per a la indemnització, la fiscalia, l’acusació particular i la defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena. No entrarà a presó perquè no té antecedents i es compleixen els requisits legals per suspendre l’execució de la condemna.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El processat ha reconegut que ell i la víctima van anar a fer la migdiada junts i que, quan la menor estava adormida, li va fer tocaments. Segons recull l’escrit d’acusació de la fiscalia i l’acusació particular que el processat ha admès, ell i la víctima tenien una «relació molt estreta d’amistat» i, de fet, la menor el considerava «com un germà gran».

El 4 de juliol del 2020 estaven a casa de l’acusat, a Sarrià de Ter, i poc després de les tres de la tarda van anar a la seva habitació per fer la migdiada. Un cop al llit, i quan la noia de 17 anys ja s’havia adormit, el processat «es va aprofitar de la relació d’amistat i de no ser el primer cop que dormien junts al mateix llit» i, segons ha reconegut, li va fer tocaments als genitals, petons i li va introduir els dits a la vagina.

La secció tercera de l’Audiència de Girona ha condemnat l’acusat de viva veu com a autor d’un delicte d’abús sexual amb introducció de membres corporals i li ha imposat 2 anys de presó. El processat no es podrà apropar a menys de 300 metres ni comunicar-se amb la víctima durant un termini de 5 anys. L’advocat de la defensa ha sol·licitat que se suspengui l’execució de la condemna perquè l’acusat no té antecedents i es compleixen els requisits legals. La fiscalia i les parts han renunciat a recórrer la sentència, que ja és ferma.