No et perdis les ‘Audicions íntimes’ a CaixaForum Lleida

CaxiaForum Lleida engega de nou el consolidat cicle Audicions íntimes amb una proposta de concerts ineludibles per als melòmans i per al públic que es vol acostar d’una manera especial a propostes musicals diverses. CaixaForum Lleida serà l’escenari per on passaran artistes que presenten actuacions que trenquen el format tradicional dels concerts.

 

Audicions íntimes proposa als oients una experiència intimista en la qual els intèrprets comparteixen la seva vivència personal, les intimitats de les seves interpretacions i les històries i les anècdotes que amaguen les obres que presenten. La proposta vol crear un diàleg proper al públic per transmetre-li les emocions que desperta la música en cada artista.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El cicle s’iniciarà el dijous 3 de novembre, a les 19 h amb Tempus Trio, constituït per la violinista Maria Tió, el violoncel·lista Ferran Bardolet i el pianista Ricard Rovirosa. Malgrat la seva encara breu trajectòria, la formació ja ha estat reconeguda per la crítica i pel públic com una de les més prometedores de la seva generació, i ha aconseguit èxits importants en diferents concursos i certàmens internacionals.

 

La segona sessió tindrà lloc el dijous 10 de novembre, a les 19 h amb Bärhof Ensemble, un sextet de vent i piano nascut el 2018 amb ganes de formar una agrupació de música de cambra nova i singular. Compost per joves músics de gran talent, interpretaran obres de Beethoven, Ibert, Poulenc, Nielsen i Hindemith.

 

El cicle es tancarà el dijous 17 de novembre, a les 19 h amb el quartet de jazz i swing Dumpy Lobsters, que presenten un repertori de temes de jazz tradicional però amb una gran dosi d’humor, tant pel que fa a les traduccions de les lletres dels temes que canten, com pel que fa a la relació que a poc a poc van establint amb el públic.

Converses guiades per un presentador de luxe

Presentarà les sessions el musicòleg, periodista i crític musical Xavier Chavarria, que té una llarga experiència com a realitzador, locutor i guionista de l’emissora Catalunya Música (CCMA), on ha fet programes d’entrevistes i crítica musical. A més, Chavarria és professor del Departament d’Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i docent de cursos de màster i postgrau a diverses universitats catalanes.

 

També imparteix classes i tallers de divulgació musical, escriu crítica i articles d’opinió a la Revista Musical Catalana i a Serra d’Or, i forma part del jurat de diversos concursos de música de cambra, música coral i cant arreu del país. Com a creador i director artístic del cicle Audicions íntimes, ha sabut generar espais de diàleg propers en els quals artistes i públic poden interactuar i, a la vegada, compartir peces interpretades amb virtuosisme i històries i vivències explicades de primera mà pels artistes.