Aturen totes les activitats nàutiques al Congost de Mont-rebei a causa de l’esllavissada

Imatge dels experts a la zona dels danys

Imatge dels experts a la zona dels danys | @agentsruralscat

 

L'Ajuntament d'Àger, a petició del centre superior de coordinació i informació de l'estructura de protecció civil de Catalunya (CECAT), ha decidit aturar totes les activitats nàutiques al Congost de Mont-rebei, després de l'esllavissada que va tenir lloc aquest dimarts a la tarda i que manté tancat un dels accessos per la part del Pallars Jussà.

 

Les empreses de lloguer de caiac i de vaixell turístic eviten el pas pel Congost fins que es determini el risc de nous despreniments. Els serveis d'emergència van rebre l'alerta pels volts de les cinc de la tarda d'aquest dimarts i si ve no hi ha constància de danys personals l'accés s'ha hagut de tancar al pas de vianants a l'espera que els geòlegs facin una valoració de la situació.

 

 

Un dels espais més visitats del Pirineu

L'allau va tenir lloc a pocs metres d'una de les passarel·les en direcció al congost i van ser treballadors de la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestionen el pàrquing de Sant Esteve de la Sarga, els qui van alertar del despreniment. El Congost de Mont-rebei és un dels espais naturals que rep més visitants del Pirineu pel seu elevat valor paisatgístic i natural. Després d'una primavera molt plujosa les esllavissades de roques i terra han estat especialment freqüents en aquest punt del territori amb la més destacada a la carretera de Castell de Mur, on van morir dues persones atrapades al seu vehicle. 

 

En aquell moment es van desplaçar fins al lloc dels fets vuit dotacions de la policia catalana i una unitat de muntanya d'aquest cos policial, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, més un helicòpter amb especialistes de muntanya (GRAE), una unitat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i un geòleg de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.