Societat

Bones notícies: L’atur a l’eurozona es manté en mínims històrics

L'atur juvenil es torna a incrementar i se situa en el 15,1%, una dècima més respecte a l'octubre

Marta Romera
  • gener 9, 2023
  • 3 min read
Bones notícies: L’atur a l’eurozona es manté en mínims històrics

L’atur a l’eurozona es manté en mínims històrics malgrat els increments en el preu dels productes i la desacceleració econòmica. Segons les darreres dades publicades aquest dilluns per l’Eurostat, la taxa d’atur a la zona euro durant el mes de novembre es va situar en el 6,5%, la mateixa que a l’octubre. La tendència és calcada al conjunt de la Unió Europea, on el percentatge de desocupats va ser del 6%, una xifra que també es va repetir el mes anterior. No obstant això, l’atur juvenil va tornar a créixer, després d’un octubre on va aconseguir reduir-se. En concret, la taxa d’atur dels menors de 25 anys es va situar en el 15,1% al novembre, tant a la UE com a l’eurozona, una dècima més en comparació amb el mes precedent.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En termes absoluts, el nombre de persones desocupades a la zona euro –les estadístiques durant el mes de novembre ja inclouen Croàcia- va ser de 10,85 milions, lleugerament per sota la xifra registrada a l’octubre i menys que els 11,7 milions corresponents al novembre de l’any passat. Pel que fa a la Unió Europea, el nombre d’aturats al novembre va ser 12,95 milions, en línia amb les dades d’octubre i inferior als 13,8 milions de l’exercici anterior.

 

Per sexes, les taxes de desocupació també es mantenen estables, tot i que continua sent més elevada en dones que en homes. L’atur femení a l’eurozona va tancar el mes de novembre en el 7%, mentre que el masculí va ser del 6,1%. Quant a la Unió Europea, el percentatge de dones desocupades va ser el 6,4% i el d’homes del 5,7%.

Un cop més, Espanya apareix com el país amb la taxa d’atur més elevada, tant en termes generals com pel que fa a l’atur juvenil. La desocupació a l’Estat durant el mes de novembre va ser del 12,4%. Si bé la taxa és una dècima més baixa respecte a l’octubre, es manté per sobre països com Grècia (11,4%), Itàlia (7,8%) i Xipre (7,5%). En el cas de l’atur juvenil, la taxa a Espanya va situar-se en el 32,3% al novembre, per davant d’altres estats com Grècia (31,3%), Itàlia (23%) o Suècia (21,2%).

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *