L’acte ha tingut lloc al camp Ramon Farrús i ha comptat amb la participació de Josep Maria Oromí, president de l’Atlètic Lleida, i de Xavier Bartolo, director esportiu del club, a més del mateix creador de l’himne. També hi han assistit representants del primer equip de l’Atlètic Lleida encapçalats
per l’entrenador Gabri Garcia i pel capità Pau Torres, de la base de l’Atlètic Segre, de l’Atlètic Lleida Genuine, patrocinadors i també persones que han col·laborat directament en la creació de l’himne i del vídeo, com és el cas de Josep Maria Bossa, de la productora Bossa Records, responsable dels arranjaments i de la gravació, i d’una representació de l’escola L’Intèrpret, que va col·laborar en els cors amb un grup d’una quarantena de veus de nois i noies.
Bartolo ha estat l’encarregat d’obrir l’acte tot dient que «no és un dia qualsevol per al club», atès que «els himnes perduren molt en el temps» i, en el cas de «la curta història de l’Atlètic Lleida, feia falta un himne». El director esportiu s’ha referit a aquest himne com «un nou tret identificador» del club, a la mateixa alçada que «l’escut, els colors i els valors» que el defineixen i que «la lletra sintetitza», i ha dit que la tonada té «un ritme modern que aviat interioritzarem tots».
Per la seva part, Oromí ha remarcat el fet que l’himne està creat des de la perspectiva d’algú que coneix el club i que estima la música, i que en aquest sentit l’elecció de Pol Simon no pot ser més adequada. «Esperem que els jugadors ben aviat s’identifiquin amb aquest himne i que l’afició l’utilitzi per animar-los», ha afegit el president, que a la vegada ha desitjat que l’estrena coincideixi amb «un canvi de tendència en els resultats».
Segons ha explicat Pol Simon, ha volgut fer un himne «modern, amb un ritme diferent pop-rock», atès que entén que «no es tractava de fer un himne clàssic, sinó de poder enganxar les noves generacions de joves jugadors i jugadores».
Pel que fa a la lletra, l’autor ha dit que està inspirada «en la meva experiència al club», atès que, a més de músic, Pol Simon sempre ha jugat a futbol –com a migcampista– i ho va fer des de ben petit a l’Atlètic Segre, concretament des de prebenjamí fins a infantil, moment en què va passar al Lleida Esportiu per després tornar com a juvenil al club de Cappont, on va arribar a militar a Preferent. És per aquest motiu que coneix bé el futbol lleidatà i a la lletra ha mirat de posar en relleu valors com ara la passió, l’esforç, el sacrifici i el treball en equip, i per suposat el sentiment cap a una terra i cap a uns colors que «ens corren per la sang als que sentim aquest esport».
Tot aquest bagatge com a músic i com a futbolista va ser clau perquè el club contactés amb ell per encomanar-li la creació d’un himne, un encàrrec que «em va emocionar i que a la vegada suposava una gran responsabilitat», admet Pol Simon, que també precisa que «qui millor que un jugador de la base per poder expressar el sentiment, la passió i l’esforç que suposa estar competint en les màximes categories de Catalunya des de la humilitat de Lleida».
Pol Simon Massot va nàixer fa 22 anys a Lleida, tot i que viu a Benavent de Segrià. Estudia enginyeria química a l’Institut Químic de Sarrià (Universitat), una formació que compagina amb la seva altra gran passió, la música. En aquest camp, té estudis de piano, guitarra i veu, i durant la pandèmia va treure el seu primer senzill, titulat ‘Confinat’, una cançó inspirada precisament en aquella situació, que va ser produïda per Bossa Records i publicada per la distribuïdora Distrokid a totes les plataformes musicals. Actualment està acabant un nou treball, un disc amb set noves cançons.
El vídeo de l’himne de l’Atlètic Lleida s’ha pogut veure avui per primer cop durant la presentació, però a hores d’ara ja està disponible a Youtube a: https://youtu.be/Zk4rG9uhv6s