L’equip de futbol Atlètic Lleida Genuine inicia la nova temporada

L’equip de futbol Atlètic Lleida Genuine ha iniciat aquest dimarts la nova temporada. Serà la segona que la trentena de futbolistes amb discapacitat intel·lectual participaran en aquest projecte d’inclusió social a través de la pràctica esportiva. El regidor d’Esports, Jackson Quiñónez, ha visitat el primer entrenament de l’equip que neix al 2022 a iniciativa de Mi Fundació Alex en col·laboració amb l’Atlètic Lleida i la Clínica Mi NovAliança. Es tracta d’un projecte esportiu 100% inclusiu i integrador que vol convertir les persones amb diversitat funcional en protagonistes del seu esport preferit.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’equip, que és mixt, està format per 28 jugadors/es majors de 16 anys que tenen discapacitat intel·lectual. Participen en la modalitat Genuine en què juguen 8 jugadors/es amb partits de 4 parts de 10 minuts. El cos tècnic està format per dos entrenadors i dos coordinadors. L’Atlètic Lleida Genuine ha implicat un compromís per a les organitzacions que l’han impulsat, però també per als jugadors. La inclusió implica tenir els mateixos drets que qualsevol altra persona, però també els mateixos deures.

 

Per aconseguir-ho s’ha tractat a l’equip Genuine com un equip més, dotant-los amb tot l’equipament necessari (roba d’entrenaments, passeig i partits, botes de futbol, botella tèrmica d’aigua, motxilla..) han disputat diferents partits i han participat de totes les activitats de l’Atlètic Lleida. L’Atlètic Lleida Genuine va disputar la temporada passada, entre els mesos de març i maig, un total de 5 partits amistosos contra diferents equips que participen de la Lliga Genuine: Gimàstic de Tarragona, Fundació Barça, SD Huesca i Fundació Futbol Base Reus.

A més, van impulsar la primera copa Genuine de la ciutat de Lleida creant el primer torneig 100% inclusiu de la capital de Ponent. Es van invitar tres equips: club Slalom Boccia Terres de l’Ebre, FC Andorra, Mozarrifar FC, que va ser el campió després de jugar un mini lliga. La Federació Catalana de Futbol va reconèixer l’Atlètic Lleida Genuine amb un premi especial a la Nit de Campions 2023 per la seva gran tasca en la promoció del futbol inclusiu a les Terres de Lleida.