Comarques

Atenció conductors: Entra en marxa una nova rotonda a Lleida

Marta Romera
  • octubre 3, 2022
  • 2 min read
Atenció conductors: Entra en marxa una nova rotonda a Lleida

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha posat en servei aquest dilluns la rotonda de la intersecció entre l’Ll-12 i la C-12, situada a uns 175 metres d’on s’ubicava l’antic peatge de Lleida de l’AP-2. La nova rotonda, amb un diàmetre interior de 60 metres, i de 80 en la part exterior, s’ha construït per reordenar la circulació en aquest punt i donar més fluïdesa en l’accés a les diferents connexions viàries de la cruïlla. L’actuació s’emmarca en les actuacions que ha dut a terme el Mitma després que el 31 d’agost del 2021 s’alliberessin els peatges de les autopistes AP-2 (Saragossa-el Vendrell) i AP-7 (Tarragona-la Jonquera), que sumen conjuntament 375 quilòmetres a Catalunya i gairebé 61 a la demarcació de Lleida.

firetes-lleida-bo

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha afirmat, durant l’obertura de la nova rotonda, que es tracta de «l’actuació més ambiciosa que ha fet el Mitma en el desmantellament dels quatre peatges de l’AP-2 al seu pas per Lleida degut a les seves dimensions». Tot i la posada en funcionament de la rotonda, resta enllestir encara alguns treballs de jardineria, enllumenat i la instal·lació de cartells indicadors, que s’aniran executant els pròxims dies.

L’antic peatge de Lleida de l’AP-2 el formaven una illa de 10 carrers o carrils d’entrada o sortida. El seu desmantellament va començar a principis de novembre del 2021 i va ser el primer dels quatre peatges de la demarcació en ser desmuntat. Després del de Lleida, el Ministeri de Transports va desmantellar els peatges de l’Albi, les Borges Blanques i Soses.

Les actuacions s’emmarquen en els programes de conservació i explotació de carreteres del Mitma a la demarcació de Lleida, concretament al sector L-5. Després de la reversió a l’Estat de l’AP-2 i l’AP-7, el Mitma va passar a gestionar-les directament a través d’aquests programes i una de les actuacions previstes era el desmantellament dels peatges i la rehabilitació dels espais on s’ubicaven les illes de casetes o marquesines.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *