Atenció conductors: Entra en marxa una nova rotonda a Lleida

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha posat en servei aquest dilluns la rotonda de la intersecció entre l’Ll-12 i la C-12, situada a uns 175 metres d’on s’ubicava l’antic peatge de Lleida de l’AP-2. La nova rotonda, amb un diàmetre interior de 60 metres, i de 80 en la part exterior, s’ha construït per reordenar la circulació en aquest punt i donar més fluïdesa en l’accés a les diferents connexions viàries de la cruïlla. L’actuació s’emmarca en les actuacions que ha dut a terme el Mitma després que el 31 d’agost del 2021 s’alliberessin els peatges de les autopistes AP-2 (Saragossa-el Vendrell) i AP-7 (Tarragona-la Jonquera), que sumen conjuntament 375 quilòmetres a Catalunya i gairebé 61 a la demarcació de Lleida.

firetes-lleida-bo

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha afirmat, durant l’obertura de la nova rotonda, que es tracta de «l’actuació més ambiciosa que ha fet el Mitma en el desmantellament dels quatre peatges de l’AP-2 al seu pas per Lleida degut a les seves dimensions». Tot i la posada en funcionament de la rotonda, resta enllestir encara alguns treballs de jardineria, enllumenat i la instal·lació de cartells indicadors, que s’aniran executant els pròxims dies.

L’antic peatge de Lleida de l’AP-2 el formaven una illa de 10 carrers o carrils d’entrada o sortida. El seu desmantellament va començar a principis de novembre del 2021 i va ser el primer dels quatre peatges de la demarcació en ser desmuntat. Després del de Lleida, el Ministeri de Transports va desmantellar els peatges de l’Albi, les Borges Blanques i Soses.

Les actuacions s’emmarquen en els programes de conservació i explotació de carreteres del Mitma a la demarcació de Lleida, concretament al sector L-5. Després de la reversió a l’Estat de l’AP-2 i l’AP-7, el Mitma va passar a gestionar-les directament a través d’aquests programes i una de les actuacions previstes era el desmantellament dels peatges i la rehabilitació dels espais on s’ubicaven les illes de casetes o marquesines.