Sense Categoria

Investiguen dos possibles nous atacs de l’os a ramats

Avatar
  • juliol 12, 2018
  • 2 min read

Imatge de la zona del Port de Tavascan on va tenir lloc el presumpte atac d'un ós. | LleidaDiari.cat

 

Tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya investiguen aquests dies dos possibles nous atacs de l'os a ramats del Pirineu, que es podrien haver registrat aquest passat cap de setmana. El primer va tenir lloc la matinada de divendres a dissabte al Port de Tavascan; el segon, la matinada de diumenge a dilluns a l'agrupament del Port de la Bonaigua.

 

 

Dos atacs en dos dies

Un d'ells va tenir lloc la matinada de divendres a dissabte al Port de Tavascan, al municipi de Lladorre, a la comarca del Pallars Sobirà. Concretament, l'atac es va registrar al voltant del tancat electrificat a l'agrupació de ramats de la localitat. A causa de l'estampida, tres ovelles van morir asfixiades. Dues d'aquestes ho van fer a l'acte, i l'altre, dos dies més tard.

 

Mustafà és el pastor que acompanyava el ramat al Port de Tavascan. Explica que l'atac va tenir lloc a dos quarts de dues de la matinada i que les ovelles es van espantar «molt». Les ovelles fugien corrents cap avall i els gossos mastins bordaven fortament. Mustafà no va veure l'os, perquè assegura que era massa fosc, però per la reacció dels animals assegura que havia de ser per la seva presència.

 

Seguidament, tècnics del Departament de Territori es van desplaçar fins al lloc dels fets, però no van trobar cap rastre de l'os. Segons afirmen, «sembla ser que s'ha va estar poca estona, perquè no hi havia deposicions».

 

 

Segon atac, tot i que sense víctimes

El segon atac va tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns a l'agrupament del Port de la Bonaigua, però afortunadament, en aquesta ocasió, segons el recompte del pastor i dels propis ramaders, no es va produir cap baixa.

 

Aquests són solament dos dels atacs que s'han registrat en els últims mesos al Pirineu lleidatà. És per això, que els ramaders de la zona demanen a Medi Ambient que tregui l'os Goiat de la zona i que es preguin mesures per evitar nous atacs, així com la proliferació d'aquests animals.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *