Lleida

Les associacions de veïns reclamen el vial Víctor Torres entre la Bordeta i Magraners

Exigeixen a la Paeria que compleixi el conveni signat amb la promotora del parc comercial i d'oci de Torre Salses

Marta Romera
  • setembre 19, 2022
  • 3 min read
Les associacions de veïns reclamen el vial Víctor Torres entre la Bordeta i Magraners

Les associacions de veïns de la Bordeta, Magraners i Cappont han presentat una instància a l’Ajuntament de Lleida on reclamen que s’executi el desdoblament i la prolongació del vial Víctor Torres, així com la construcció del carrer Francesc Bordalba i Montardit, entre el sector de Torre Salses i el carrer Almeria.

En aquest sentit, exigeixen a la Paeria que compleixi el conveni aprovat i firmat amb Promenade Lleida, societat que promou la construcció d’un parc comercial i d’oci a la zona de Torre Salses de la capital del Segrià. El document remarca la importància d’aquesta nova avinguda per millorar la connexió d’aquests barris amb el centre de la ciutat i recorda la proposta dels promotors d’assumir totalment el cost dels vials.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El requeriment insta la Paeria a «procedir al més aviat possible a complir amb la seva obligació d’executar el desdoblament i la prolongació de l’avinguda Víctor Torres, així com la prolongació del carrer Francesc Bordalba Montardit». L’escrit signat per les tres presidentes veïnals de Magraners, Cappont i la Bordeta recorda que el vial Víctor Torres forma part del planejament urbanístic general de Lleida des de fa molts anys i que «és una avinguda de gran importància per a la connexió del centre de la ciutat amb els barris del marge esquerre».

Nous accessos

Així, defensen que aquests nous accessos s’han d’executar tenint en compte que l’Ajuntament es va comprometre a fer-los amb els promotors del parc comercial i d’oci Promenade Lleida mitjançant el conveni de gestió urbanística, aprovat l’any 2018 pel Ple municipal. Aquest conveni estableix que Paeria i promotors sufragaran a mitges el vial Víctor Torres, que Promenade Lleida finançarà el carrer Francesc Bordalba Montardit i també que adquirirà una finca al SUR 42 (Torre Salses) per valor d’1,2 milions d’euros.

Tot i el conveni signat el 2018 amb la Paeria, la promotora del parc comercial i d’oci a Torre Salses -amb participació de les societats Eurofund i Frey- va proposar a l’Ajuntament un nou conveni per assumir totalment el cost dels vials i la posada a punt de la urbanització, perquè no suposi així una despesa per a les arques municipals. Des de Promenade Lleida, expliquen que el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va negociar aquest acord durant setmanes i després va trencar les converses unilateralment.

«No podem entendre i no acceptem que l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida no atengui la seva obligació d’executar uns vials tan necessaris per a la connexió dels barris que representem amb el centre de la ciutat», segons consta en l’escrit de les entitats veïnals. «Els nostres barris formen part de Lleida i tenim el dret de disposar de connexions amb el nucli urbà del mateix nivell que altres zones de la ciutat», afegeix la instància que han presentat les entitats veïnals a la Paeria.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *