L’escola de Llavorsí inicia les obres per construir el primer Pati Verd del Pallars

Els alumnes de l’escola de Llavorsí gaudiran el pròxim curs d’un nou patí. Es tracta d’un Pati Verd que pretén renaturalitzar l’espai d’esbarjo incrementant les zones verdes, amb l’habilitació de punts d’ombra i la retirada del ciment. Aquest patí, que serà el primer d’aquestes característiques del Pallars Sobirà i un dels únics de tot l’Alt Pirineu, ha estat impulsat per les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) dels col·legis del Pallars Sobirà i ha comptat amb una comissió interdisciplinar pel seu disseny.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La directora del centre, Sara Mirada, ha dit que «Llavorsí està envoltat de natura, però calia portar-la també al patí perquè els alumnes se’n puguin beneficiar». La renaturalització del patí ha tingut molt en compte els conceptes pedagògics de l’equip docent però també els d’arquitectes experts en patis. Mestres i famílies volen que el pati sigui un espai on l’educació, la convivència, la descoberta, la creativitat i el joc hi tinguin cabuda.

Aquesta obra suposarà una inversió de més de 45.000 euros a l’Ajuntament de Llavorsí, que finançarà l’obra a través d’un Pla únic d’Obres i Serveis (PUOS). El projecte també preveu la connexió del col·legi amb la ludoteca pública i el menjador escolar. Això suposarà rebaixar el pendent del terra a la zona del menjador per evitar barreres arquitectòniques.