Comarques

Novetat: Creen una associació turística al Pallars Sobirà

L'entitat estarà formada pel Consell Comarcal, els 15 ajuntaments, el Parc Nacional, el Parc Natural i Ferrocarrils

Mar Laborda
  • febrer 27, 2023
  • 2 min read
Novetat: Creen una associació turística al Pallars Sobirà

L’Associació Turística del Pallars Sobirà s’ha creat per fomentar el turisme de la comarca i unificar els criteris de promoció. D’aquesta entitat en formaran part el Consell Comarcal, els quinze ajuntaments, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i Ferrocarrils de la Generalitat. També es volen incorporar a aquesta associació, representants de diferents sectors com l’hoteler o el dels espots d’aventura.

Un dels principals projectes que haurà de liderar l’Associació és el desplegament del projecte Bike Natura-Aventura Pallars Sobirà, que rebrà més de 2,3 milions dels fons Next Generation de la Unió Europea.

 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, ha fet autocrítica i ha dit que s’ha creat l’Associació Turística per reordenar l’estratègia turística i posicionar el Pallars Sobirà com una comarca referent pel que fa al turisme i no solament destinar els esforços en vendre l’esquí.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El president comarcal ha explicat que no es vol que el futur turístic de la comarca depengui únicament del Consell Comarcal i per aquesta raó s’ha creat l’Associació de la qual formen part tots els ajuntaments. Isus ha explicat que els espais naturals com el Parc Nacional o el Parc Natural solament tindran veu i no vot en aquesta entitat.

Aquesta associació s’ha marcat com a repte dissenyar el futur turístic de la comarca per als pròxims deu anys.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *