L’Associació Alba estrena el projecte ‘Va!defusta’ a Agramunt

L’Associació Alba va inaugurar la seva fusteria social i creativa, ‘Va!defusta‘, situada als baixos de Cal Carreter a Agramunt. El projecte té una missió clara: promoure la inclusió i l’artesania, oferint oportunitats laborals dignes a persones en situació de vulnerabilitat i generant un impacte social positiu a través dels seus productes únics. La iniciativa es va començar a treballar fa 4 anys com un taller terapèutic per a les persones. Actualment, a l’activitat de la Fusteria hi estan participant unes 15 persones amb discapacitat de l’Associació Alba que estan implicades a nivells diferents i 2 professionals de l’entitat amb coneixements sobre fusteria i disseny.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Durant l’acte es va descobrir el nom de la marca amb què la fusteria d’Agramunt es vol donar a conèixer als seus clients, ‘Va!defusta’, així com els diferents punts del manifest que els responsables de la fusteria han escrit com a full de ruta en aquest projecte. «Tenim moltes ganes de seguir fent les nostres creacions, però ara sota una nova marca que ens defineix i que diu molt de nosaltres. El ‘VA!’ del nom ens anima a tirar endavant i ens diu que ara si és el moment de fer créixer el projecte i fer que tothom el conegui», explica Laia Mañéuna de les responsables de l’equip. L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernández, va destacar el valor d’aquest projecte en la comunitat: «Donem tot el nostre suport a ‘Va!defusta’ i a l’Associació Alba per la seva dedicació a promoure la inclusió i el talent local. El que han fet des que es van instal·lar a Agramunt és increïble i esperem que tinguin molt èxit en aquest apassionant projecte». Els assistents van ser convidats a fer un recorregut per les renovades instal·lacions de la fusteria i van tenir l’oportunitat d’observar algunes de les peces i els últims treballs elaborats en el darrer any.

L’Associació Alba és una entitat social sense ànim de lucre que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i promoure la seva inclusió en la societat. Fundada el 1975, l’Associació Alba treballa activament per oferir oportunitats de formació i ocupació a les persones amb discapacitat, promoure el treball en equip i sensibilitzar la comunitat sobre la importància de la inclusió social.