S’asseuen davant el jutge 9 acusats d’un narcoassalt a Tornabous

Dos germans víctimes d'un narcoassalt a Tornabous (Urgell) han declarat que dos dels acusats van anar a casa seva amb el pretext de comprar 600 grams de marihuana però que, un cop allà, a l'hora de pagar van treure una arma. «Es volien endur la droga sense pagar», ha dit un d'ells.

 

L'assalt va ser el 15 de gener de 2017 i van ferir un dels germans d'un tret superficial al cap. Tots dos han reconegut els dos assaltants a la Sala durant la vista que s'ha celebrat aquest dijous a l'Audiència de Lleida. En aquesta jornada també han declarat set Mossos d'Esquadra. Tres d'ells van analitzar diverses converses telefòniques entre els acusats. «Parlaven de la compra i venda d'armes i de planificar atracaments amb elles», ha explicat un dels agents.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

A la casa dels germans no van trobar ni armes ni diners

Aquest dijous també han declarat dos Mossos de Tàrrega que van acudir al tiroteig de Tornabous del 15 de gener de 2017. Han dit que a la casa dels germans no van trobar ni armes ni diners, la qual cosa contradiu un dels presumptes assaltants, que dimecres va declarar que havia portat 9.000 euros per comprar droga i que va marxar «sense droga ni diners».

 

També ho ha fet un matrimoni que ha explicat que li van donar una planta de marihuana que havien trobat a un dels acusats perquè els va dir que els la comprava per 400 euros. Han afegit, però, que se la va endur però que no els va pagar i que quan li van trucar per reclamar-li els diners, els va amenaçar de mort dient-los que tenia una pistola i que ja havia matat abans.

 

La fiscalia demana entre 3 i 35 anys i mig de presó

La fiscalia demana entre 3 i 35 anys i mig de presó pels deu acusats de robar a traficants de cànnabis, ja que en alguns casos, els acusats amenaçaven amb armes de foc i fins i tot van disparar les seves víctimes. La majoria d'acusats són veïns de Lleida, tot i que n'hi ha un d'Aitona (Segrià), un altre de Reus i un de Mataró. Quatre estan en presó provisional per aquests fets i sis en llibertat provisional. Un d'ells però, no s'ha presentat al judici i creuen que està fugit a Gàmbia, el seu país d'origen.

 

També et poden interessar…