El presumte assassí de la petita Laia hauria llençat proves després del crim

Imatge del presumte assassí

Imatge del presumte assassí | CatalunyaDiari.cat

 

El presumpte assassí de la petita Laia hauria llençat proves després del crim segons revelen les càmeres de seguretat d'un bar proper al lloc dels fets. A les imatges es veu l'home sortint de l'edifici cap a les vuit del vespre amb diverses bosses d'escombraries a les mans. Al cap de pocs minuts, l'home torna a casa sense aquestes bosses.

 

Segons l'hora de la mort que van determinar els forenses, aquesta sortida de l'edifici s'hauria produït després de l'assassinat de la petita. Això, coincideix amb el relat que van fer diversos testimonis. Per a l'acusació particular, aquestes imatges deixen en evidència que l'acusat va destruir proves dels fets i possibles mostres d'ADN.

 

Roba per eixugar taques de sang

Davant la declaració dels testimonis en seu judicial el passat mes de juliol, la defensa va deixar reconèixer que hi havia el «risc» que s'hagués desfet de proves. Tot i això, va argumentar que les bosses contenien peces de roba que l'acusat havia utilitzat per netejar la sang del terra «enmig d'una situació de nervis i desesperació», després de matar la nena de forma involuntària pensant-se que era un lladre que havia entrat a robar.

 

En aquest sentit, va recordar que el mateix acusat havia confessat que «havia agafat roba per eixugar el terra de l'habitació i després havia sortit de casa per anar a llençar-la i anar fins a la comissaria, la qual va ser incapaç de trobar a causa del seu estat nerviós».

 

La jutge cita a declarar la filla de l'acusat

Per altra banda, la titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Vilanova i la Geltrú ha citat a declarar la filla de l’acusat. A petició del seu pare, la noia de 17 anys compareixerà a finals del proper mes d'octubre. Segons va explicar la seva mare, la menor havia estat amb el seu pare durant el matí del dia del crim i havia notat que tenia un comportament «estrany». A més a més, durant aquelles mateixes dates també compareixerà, a petició de la defensa de l'acusat, el tutor que la petita Laia tenia a l'Escola Pia de Vilanova, on cursava 6è de Primària.