Aspros recupera la seva popular cursa ‘Nosaltres també podem!’

La Fundació Aspros reprèn i posa en marxa la sisena edició de la cursa solidària ‘Nosaltres també podem’, que tindrà lloc durant tot el matí el diumenge 25 de setembre a partir de les 10 hores al Parc de l’Aigua. La VI edició de la cursa s’ha presentat avui a la seu de la Fundació Aspros amb la presència del seu director executiu, Enric Herrera, del regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta de la Paeria, David Melé, i de Carlos Antillac, representant de SiC24, patrocinador principal de la cursa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Enguany la prova compta amb la col·laboració especial de l’Horta de Lleida i el patrocini principal de SiC24. La iniciativa ‘Nosaltres també podem!‘ va més enllà del nom de la cursa i té un gran significat. Amb aquest projecte, la Fundació Aspros vol demostrar i visibilitzar, un cop més, la capacitat, aptituds i habilitats de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental, que són capaces d’organitzar una cursa, competir i guanyar-la. 

Els beneficis recaptats es destinaran a la promoció de l’activitat física i esportiva d’aquest col·lectiu i, a més, es becaran a persones per tal de facilitar el seu accés a l’esport.

Els participants poden participar en diferents modalitats 

En aquesta ocasió, els participants poden participar en diferents modalitats: una caminada de 5 quilòmetres, destinada a tota la família, curses de 5 o 10 quilòmetres o curses infantils pels més petits de casa. La prova espera reunir més de 500 persones entre totes les persones inscrites. La bossa dels corredors i corredores comptarà amb diferents obsequis com vals de descompte de Wala i Flax&Kale, una poma de xocolata de Roscó Fruits, merchandising de SiC24 o mel de Torrons i Mel Alemany, entre altres. 

A més, pels guanyadors de la cursa hi haurà una sèrie de premis, com ara entrades per a PortAventura World, un abonament familiar per a la temporada 2022-2023 del S.E. AEM Femení, vals-regal de Wala, sopars al restaurant Teresa Carles, productes de Flax&Kale, un pack de productes de Borges i, pels participants de les curses infantils, se sortejarà un any de subscripció a Disney+.

Activitats paral·leles 

La Fundació Aspros, juntament amb els col·laboradors i patrocinadors, ha organitzat diferents activitats paral·leles durant el dia de la cursa per tal d’amenitzar la jornada: hi haurà servei de guarderia i sessions de jocs tradicionals de ‘Patis Actius’, així com una botifarrada popular per a tots els participants, una sessió de zumba i escalfament previ a la cursa. També hi haurà una barra lliure de Kombucha, gentilesa del patrocinador Flax&Kale.

 Inscripcions obertes 

El dissabte 17 de setembre, algunes persones usuàries de la Fundació Aspros estaran a la Plaça Sant Joan de Lleida formalitzant les inscripcions de les persones que vulguin participar en la cursa. A més, l’organització també ofereix una modalitat d’inscripció online, a través de la web www.iter5.cat.

Crear llocs de treball i normalitzar vides

Impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment discapacitat intel·lectual i malaltia mental és la missió principal de l’entitat, que enguany commemora el seu 60è aniversari. Amb aquest objectiu la Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre, treballa des de l’any 1962, juntament amb les famílies, les administracions i entitats públiques, per a la normalització d’aquest col·lectiu. La Fundació Aspros atén a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment, són més de 500 les famílies ateses en àrees d’acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d’inserció i formació professional.