Bona iniciativa: Creen a Lleida un projecte d’habitatge per a persones amb autisme

La Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre que des de l’any 1962 treballa per aconseguir la inclusió i la igualtat d’oportunitats de totes les persones, ha iniciat recentment un nou projecte d’habitatge per a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). En el marc d’aquesta iniciativa, l’entitat ha fet unes obres a les instal·lacions d’un dels seus pisos de Lleida, la Llar Cappont, per tal d’adaptar l’espai a les necessitats de les persones amb TEA. Aquesta actuació s’ha dut a terme gràcies al suport de la Fundación ONCE.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El projecte s’ha treballat juntament amb el servei diürn Ciutat Campus, un dels centres ocupacionals de la Fundació Aspros, i el servei d’Accessibilitat Cognitiva i Comunicació Alternativa i Augmentativa, que treballa per fer l’entorn més accessible en l’àmbit cognitiu i entenedor per a tothom. D’aquesta forma, l’entitat cerca estratègies per potenciar la qualitat de vida de les persones amb TEA des d’una perspectiva integral que tingui en compte els diversos àmbits del seu dia a dia.

Sobre la Fundació Aspros


Impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment discapacitat intel·lectual i malaltia mental, és l’objectiu principal de la Fundació Aspros, entitat privada sense afany de lucre de les terres de Lleida. Des de l’any 1962 treballa en col·laboració amb les famílies, les administracions i les entitats públiques per assolir la inclusió d’aquest col·lectiu i aconseguir la igualtat d’oportunitats de totes les persones. Actualment, són més de 560 les persones ateses en àrees d’acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d’inserció, formació professional i inserció laboral.