Edició 2021

Aspros celebra els seus 50 anys amb la Trobada de Famílies

  • octubre 7, 2012
  • 3 min read
Aspros celebra els seus 50 anys amb la Trobada de Famílies
Aspros celebra els seus 50 anys amb la Trobada de Famílies

Aspros celebra els seus 50 anys amb la Trobada de Famílies| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Fundació Aspros celebra aquest any el seu 50è aniversari i aquest dissabte commemora aquests 50 anys amb la Trobada de Famílies que es fa a la Seu Vella. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha obert la jornada donant la benvinguda a les famílies i ha destacat el treball que fa Aspros per la igualtat de drets, independentment de les diferències de les persones, perquè puguin gaudir de la vida amb plenitud. L’alcalde també ha subratllat la tasca de sensibilització per aconseguir un salt qualitatiu d’aquest col·lectiu.

El paer en cap ha aprofitat aquest acte per compartir amb els presents la Placa de la ciutat a la Solidaritat que la Paeria va atorgar a Aspros aquest mes de maig. Ros ha recordat que amb aquest reconeixement s’ha volgut remarcar la tasca que l’entitat fa des de fa 50 anys, “amb una constant dedicació a construir una societat de progrés basada en la igualtat d’oportunitats, gràcies a accions de sensibilització envers les malalties psíquiques i la implantació de programes per afavorir la inserció social i laboral d’aquest col·lectiu a la nostra ciutat”. Ha afegit que Aspros representa l’aposta per la plenitud de vida a nivell educatiu, laboral, d’habitatge i de lleure, amb independència de les limitacions físiques o psíquiques de les persones, i ha conclòs dient que en els drets no hi ha d’haver limitacions. 
 
En el seu parlament, Àngel Ros ha recordat la figura de Candi Villafanye, de qui ha reproduït les seves paraules dient que les diferències enriqueixen. Ros ha comentat el paper assistencial que han de fer les famílies i com gràcies a aquesta Fundació es dóna l’oportunitat perquè aquest col·lectiu pugui desenvolupar-se en el seu entorn familiar i també en la família d’Aspros.
 
L’alcalde ha presidit l’acte d’obertura amb el president d’Aspros, Jaume Herrera, i el vicepresident de la Diputació, Miquel Padilla. Després, s’ha donat pas a les ponències de la terapeuta familiar, Àngels Ponce, i de la periodista, Mònica Terribas, que ha clos la jornada. La Coral Estel del Cercle de Belles Arts de Lleida i la colla de Grallers Els Carreter de Lleida han posat el toc musical a la Trobada de Famílies.
 
El tinent d’alcalde Josep Presseguer també ha assistit a aquest acte d’Aspros, que ha aplegat familiars, professionals i amics de l’entitat en aquesta jornada de portes obertes a la Seu, on s’han instal·lat panells informatius d’Aspros per donar-se a conèixer.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.