Sense Categoria

Aspid posa en marxa un punt de promoció d’autonomia personal a l’Urgell

Avatar
  • maig 27, 2019
  • 2 min read

Punt d'autonomia personal d'Aspid | LleidaDiari.cat

 

Aquest dilluns es posa en marxa a la comarca de l'Urgell el Punt de Promoció de l'Autonomia Personal especialitzat d'atenció de la Discapacitat i/o Dependència d'ASPID, un servei que té per finalitat millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o dependència a l'Urgell. El servei té com a principals funcions aportar informació i assessorament especialitzat en matèria de discapacitat i dependència, portar a terme un treball coordinat en plans d'atenció i vida, acompanyar els interessats en la tramitació d'ajudes i recursos de benestar, i fer tasques d'orientació i coordinació de recursos i serveis.

 

L'atenció als usuaris es farà a la seu d'ASPID, a l'Edifici Espai Mercat (oficina 1) de la plaça de les Nacions Sense Estat. El servei es desenvoluparà el quart dilluns de mes, de 12.00 a 15.00 hores. L'objectiu és atendre aquest primer any de funcionament una vintena de persones de la comarca. Fins ara ASPID només prestava el servei a la ciutat de Lleida i a la comarca de la Noguera, però dins l'estratègia d'apropar els serveis de l'entitat a la població amb discapacitat i/o dependència d'arreu de la demarcació, ara s'oferirà també a la comarca de l'Urgell.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'objectiu de promoure una major capacitat d'autonomia moral i funcional

El servei té l'objectiu de promoure una major capacitat d'autonomia moral i funcional, assegurar un itinerari adequat a les necessitats i les possibilitats de cada persona atesa i de llurs familiars, i coordinar els recursos i els serveis més adequats per a cada cas. El servei s'adreça a persones en situació de discapacitat, dependència o fragilitat, familiars cuidadors i agents territorials públics o privats vinculats a la discapacitat i a la dependència. L'any 2018, el servei que ofereix ASPID a la ciutat de Lleida va atendre 139 persones en accions d'assessorament, informació i acompanyament en l'àmbit de la discapacitat i/o dependència.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *