Sense Categoria

Aspid llença una campanya per a ‘Posar fre’ als accidents de trànsit amb joves

Avatar
  • abril 8, 2019
  • 3 min read

 

Imatge d'una xerrada | LleidaDiari.cat

 

ASPID ha posat en marxa el projecte 'A l'Alt Urgell posem el fre!', un programa de prevenció de l'accidentalitat en el trànsit adreçat als joves de quinze a divuit anys estudiants d'ESO o cicles formatius de la comarca de l'Alt Urgell. La proposta té com a objectiu sensibilitzar els joves amb la finalitat que desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor i en practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc.

 

El projecte es desenvolupa amb col·laboració amb els Instituts d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) o de cicles formatius de la comarca de l'Alt Urgell, on diferents col·laboradors o testimonis d'ASPID duran a terme les sessions de sensibilització. És la primera vegada que l'entitat desenvolupa aquest tipus de projecte i no és previst que es dugui a terme a altres comarques.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Les primeres xerrades tindran lloc el 29 d'abril

Les primeres xerrades tindran lloc el 29 d'abril, a l'Institut La Salle i a la Unitat d'Escolarització Compartida i al Programa de Formació i Inserció, i el 2 de maig, a l'Institut La Valira. En aquestes sessions, testimonis d'ASPID, tots els usuaris que han patit en primera persona un accident de trànsit amb greus seqüeles, donaran testimoni de la seva experiència personal, a l'hora que exposaran quines són les principals causes d'accidentalitat i com es poden evitar. Tot això, amb una aportació de dades i estudis que donen el suficient rigor als aspectes abordats.

 

En programes similars al que proposa ASPID, s'ha demostrat que, tres mesos després de la sessió, el 93% dels alumnes recorda molt o força els relats dels monitors; el 86%, considera que les xerrades influeixen de manera positiva en la prevenció de les conductes de risc, i el 48%, manifesten que després de la xerrada han tingut canvis en la seva conducta relacionada amb el trànsit.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'any 2017 es van produir un total de 220 accidents mortals i/o greus

Segons dades de la Generalitat de Catalunya, l'any 2017 es van produir un total de 220 accidents mortals i/o greus, en els quals 248 persones van perdre la vida i 1.742 van resultar ferides de gravetat. A la comarca de l'Alt Urgell, hi va haver en aquest període 112 accidents amb un resultat de 3 morts i 16 ferits greus.

 

ASPID, a banda de treballar per afavorir la qualitat de vida de les persones, especialment aquelles amb discapacitat i/o en situació de vulnerabilitat, entén que la sensibilització i l'educació és una eina bàsica per aconseguir transformacions socials reals i a llarg termini que permet avançar cap a una veritable societat de valors i cohesionada. El desenvolupament d'accions de sensibilització i d'educació en valors amb impacte als més joves permet aconseguir canvis importants i duradors en la nostra societat.

Cartell de la jornada

Cartell de la jornada | LleidaDiari.cat

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *