Un artista xilè farà del Centre d’Art i Natura de Farrera la seva llar durant un mes

Imatge de l'artista Francisco Navarrete

Imatge de l'artista Francisco Navarrete | LleidaDiari.cat

L'artista xilè Francisco Navarrete farà del Centre d'Art i Natura, ubicat a Farrera (Alt Urgell), la seva llar durant un mes. 

 

Navarrete és un artista multidisciplinari que explora les relacions entre la muntanya i les fronteres com a generadores d'identitat. El seu projecte 'La interfaz primitiva' tindrà a Farrera com a protagonista. 'La interfaz primitiva' és un projecte dirigit a la creació i producció d'un vídeo-assaig.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Explorar i reflexionar sobre certes materialitats i el caràcter fronterer de l'Alt Pirineu

Aquesta proposta –desenvolupada a partir d'un procés d'experimentació artística i treball d'exploració de camp a Farrera i el seu entorn muntanyenc– pretendrà explorar i reflexionar sobre certes materialitats i el caràcter fronterer de l'Alt Pirineu català en tant que constructor de territorialitats.

 

L'artista defineix d'aquesta manera la seva voluntat: «La meva pràctica artística reflexiona sobre els processos de contemplació, construcció i irrupció de noves temporalitats lligades al treball amb la imatge, la materialitat i la representació del territori. Per aquest motiu –superposant realitat i ficció, el material i immaterial, el natural i artificial, el local i global– especulo sobre determinades narratives històriques associades al paisatge i a la vida col·lectiva; interpel·lo la dimensió simbòlica de certes expressions materials per les seves possibilitats de realitats i nous horitzons de sentit; i abordo diversos aparells tècnics com a configuradors de la nostra manera de percebre, comprendre, posicionar-nos i viure el món».

 

La Beca Art i Natura a la Creació

La Beca Art i Natura a la Creació es concedeix anualment a dos artistes internacionals amb projectes relacionats amb el patrimoni natural/cultural d'alta muntanya. Aquesta és la 4a edició d'una beca que concedeixen conjuntament el Centre d'Art La Panera de Lleida i el Centre d'Art i Natura de Farrera, amb la col·laboració del Centro de Arte y Naturaleza d'Osca i el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. Enguany els artistes guanyadors han estat la catalana Isabel Barios i el xilè Francisco Navarrete.

 

També et poden interessar…