Arriben les primeres famílies sirianes a Lleida

Arriben les primeres famílies sirianes a Lleida| Redacció – Fotografia: Creu Roja Lleida

 

Dos famílies sirianes, resituades des de Turquia, que ocuparan part de les 16 places d’acollida per a la persones refugiades que ha obert la Creu Roja Lleida, ja són a la ciutat. Membres de l’equip tècnic de la institució han anat expressament a rebre’ls a l’aeroport de Barajas per tal d’acompanyar-los en el seu trajecte entre la capital de l’Estat i Lleida. Segons el primer reconeixement que se’ls ha practicat, els membres de les famílies han arribat a l’aeroport cansats però en molt bon estat de salut.

Són dos famílies sirianes, de 5 i 6 membres, que arriben en qualitat de refugiades i que, per tant, s’uneixen a les 5 persones que ja són a Lleida com a sol·licitants d’asil: una família russa de 4 membres i un ciutadà somali. En total, són 7 adults i 9 infants. Amb l’arribada d’aquestes persones, la Creu Roja Lleida omple les 16 places que havia obert amb aquesta finalitat. La població refugiada que ha arribat a Lleida s’ubica en pisos particulars que la institució ha llogat expressament per a l’ocasió. Aquesta actuació s’emmarca dins el Programa d’Atenció a Sol·licitants d’Asil i Refugiats/des de caràcter estatal, del qual la Creu Roja és entitat gestora des de fa 30 anys.
 
La Creu Roja és una de les tres entitats que gestiona a Catalunya i arreu de l’Estat el Programa Global de Protecció Internacional del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social des de fa més de 30 anys, juntament amb ACCEM i el Comitè Català d’Ajuda al Refugiat (en l’àmbit estatal, el Comitè Espanyol d’Ajuda al Refugiat). El programa pretén facilitar l’acollida i integració de la població refugiada i cobrir les seves diferents necessitats (bàsiques, educatives, legals, habitacionals, ocupacionals, psicològiques,
de salut).