Sense Categoria

Arriben les primeres famílies sirianes a Lleida

LleidaDiari
  • juny 23, 2016
  • 2 min read
Arriben les primeres famílies sirianes a Lleida

Arriben les primeres famílies sirianes a Lleida| Redacció – Fotografia: Creu Roja Lleida

 

Dos famílies sirianes, resituades des de Turquia, que ocuparan part de les 16 places d’acollida per a la persones refugiades que ha obert la Creu Roja Lleida, ja són a la ciutat. Membres de l’equip tècnic de la institució han anat expressament a rebre’ls a l’aeroport de Barajas per tal d’acompanyar-los en el seu trajecte entre la capital de l’Estat i Lleida. Segons el primer reconeixement que se’ls ha practicat, els membres de les famílies han arribat a l’aeroport cansats però en molt bon estat de salut.

Són dos famílies sirianes, de 5 i 6 membres, que arriben en qualitat de refugiades i que, per tant, s’uneixen a les 5 persones que ja són a Lleida com a sol·licitants d’asil: una família russa de 4 membres i un ciutadà somali. En total, són 7 adults i 9 infants. Amb l’arribada d’aquestes persones, la Creu Roja Lleida omple les 16 places que havia obert amb aquesta finalitat. La població refugiada que ha arribat a Lleida s’ubica en pisos particulars que la institució ha llogat expressament per a l’ocasió. Aquesta actuació s’emmarca dins el Programa d’Atenció a Sol·licitants d’Asil i Refugiats/des de caràcter estatal, del qual la Creu Roja és entitat gestora des de fa 30 anys.
 
La Creu Roja és una de les tres entitats que gestiona a Catalunya i arreu de l’Estat el Programa Global de Protecció Internacional del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social des de fa més de 30 anys, juntament amb ACCEM i el Comitè Català d’Ajuda al Refugiat (en l’àmbit estatal, el Comitè Espanyol d’Ajuda al Refugiat). El programa pretén facilitar l’acollida i integració de la població refugiada i cobrir les seves diferents necessitats (bàsiques, educatives, legals, habitacionals, ocupacionals, psicològiques,
de salut).

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *