Sense Categoria

Arriben a Espanya les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19

LleidaDiari
  • desembre 26, 2020
  • 2 min read
Arriben a Espanya les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19
Arriben a Espanya les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19

Arriben a Espanya les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19 | LleidaDiari.cat

Les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19 ja han arribat a l'Estat, segons ha informat el Ministeri de Sanitat a través d'una piulada des del seu perfil de Twitter, adjuntant una fotografia de dues grans caixes a sobre d'un palet, una d'elles amb una gran etiqueta del govern d'Espanya.

 

La primera vacuna de l'Estat s'administrarà diumenge a Guadalajara, i la de Catalunya a l'Hospitalet de Llobregat, a les 12 hores a la residència Feixa Llarga. Catalunya rebrà en les hores vinents una partida avançada de 1.595 dosis. Dilluns se'n rebran 60.000 més, que es començaran a administrar dimarts.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

En una nota de premsa, el ministeri de Sanitat ha explicat que les primeres dosis de la vacuna desenvolupada per la companyia Pfizer i BioNTech han arribat a l'Estat a les 7:29h d'aquest dissabte amb camió des de Bèlgica fins a un magatzem de Guadalajara.

 

En les properes hores es repartirà de forma «equitativa»

El primer lot de la vacuna que ha arribat a l'Estat és el que estava destinat als països de la Unió Europea i que va sortir dimecres amb contenidors tèrmics d'una planta belga. En les properes hores es repartirà de forma «equitativa» entre els punts destinats a totes les comunitats autònomes. La intenció és que aquest diumenge, 27 de desembre, pugui arrencar la vacunació a la Unió Europea.

 

El Ministeri de Salut ha explicat que a l'Estat es prioritzarà la vacunació a quatre grups de població: els residents i personal sanitari i sociosanitari de residències de persones grans i amb discapacitat, a personal sanitari de primera línia, a altres membres del personal sanitari i sociosanitari i als grans dependents no institucionalitzats. A partir de dilluns està previst enviar una mitjana de 350.000 dosis de la vacuna cada setmana a les comunitats. Així, en les dotze setmanes vinents, Espanya rebrà 4,6 milions de dosis de la vacuna de Pfizer amb les quals es preveu immunitzar 2,3 milions de persones.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *