Arriben a Espanya les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19

Arriben a Espanya les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19

Arriben a Espanya les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19 | LleidaDiari.cat

Les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19 ja han arribat a l'Estat, segons ha informat el Ministeri de Sanitat a través d'una piulada des del seu perfil de Twitter, adjuntant una fotografia de dues grans caixes a sobre d'un palet, una d'elles amb una gran etiqueta del govern d'Espanya.

 

La primera vacuna de l'Estat s'administrarà diumenge a Guadalajara, i la de Catalunya a l'Hospitalet de Llobregat, a les 12 hores a la residència Feixa Llarga. Catalunya rebrà en les hores vinents una partida avançada de 1.595 dosis. Dilluns se'n rebran 60.000 més, que es començaran a administrar dimarts.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

En una nota de premsa, el ministeri de Sanitat ha explicat que les primeres dosis de la vacuna desenvolupada per la companyia Pfizer i BioNTech han arribat a l'Estat a les 7:29h d'aquest dissabte amb camió des de Bèlgica fins a un magatzem de Guadalajara.

 

En les properes hores es repartirà de forma «equitativa»

El primer lot de la vacuna que ha arribat a l'Estat és el que estava destinat als països de la Unió Europea i que va sortir dimecres amb contenidors tèrmics d'una planta belga. En les properes hores es repartirà de forma «equitativa» entre els punts destinats a totes les comunitats autònomes. La intenció és que aquest diumenge, 27 de desembre, pugui arrencar la vacunació a la Unió Europea.

 

El Ministeri de Salut ha explicat que a l'Estat es prioritzarà la vacunació a quatre grups de població: els residents i personal sanitari i sociosanitari de residències de persones grans i amb discapacitat, a personal sanitari de primera línia, a altres membres del personal sanitari i sociosanitari i als grans dependents no institucionalitzats. A partir de dilluns està previst enviar una mitjana de 350.000 dosis de la vacuna cada setmana a les comunitats. Així, en les dotze setmanes vinents, Espanya rebrà 4,6 milions de dosis de la vacuna de Pfizer amb les quals es preveu immunitzar 2,3 milions de persones.