L’IRTA escalfa motors per a la XXIII Jornada Fructícola de Mollerussa

Cartell de la jornada

Cartell de la jornada | LleidaDiari.cat

 

Més de 2000 professionals i 100 empreses se citaran els dies 17 i 18 d'octubre a Mollerussa a la XXIII Jornada Fructícola que organitza l'IRTA, l'esdeveniment més gran fructícola del sud d'Europa. Un any més, la finca experimental que l'IRTA té a Mollerussa serà punt de trobada del sector de la fruita de Lleida i territoris propers. En aquesta jornada, que enguany celebra la vint-i-tresena edició, l'IRTA segueix fidel al seu compromís de divulgació i transferència tecnològica, compartint els últims assajos i fent de plataforma per a l'intercanvi d'informació al sector fructícola.

 

La Jornada comptarà amb deu ponències de gran nivell, a més de ponències comercials i demostracions de camp. Entre les ponències que es duran a terme, destaca la que imparteix l'especialista de l'IRTA, Estanis Torres, que revelarà com fer un bon maneig en l'aplicació de calci per a reduir un 30% la incidència del bitter pit, una malaltia que anualment representa cinc milions de pèrdues per als productors de poma a Espanya. Internacionalment, la jornada compta amb la presència del Doctor Stefano Musacchi, professor de la Washington State University, especialista en producció de poma i pera i en sistemes de poda i formació d'ambdós cultius.

 

S'explicarà quina és la situació de la producció a Washington

Aquest destacat professional, reconegut arreu del món, aprofitarà la Jornada Fructícola per a explicar la situació de la producció de la poma i la pera a l'Estat de Washington. Aquest estat de la zona del Pacífic produeix el 70% de les pomes fresques dels Estats Units. Musacchi, que anteriorment havia treballat a la Universitat de Bolonya (Itàlia), també posarà èmfasi sobre els nous dissenys de les explotacions per augmentar-ne la producció. D'altra banda, a més de l'exposició comentada de les noves varietats de pera i poma, la carpa de ponències també comptarà amb exposicions sobre millores en el control de la cendrosa del presseguer, increment de quallat en la pera Conference, la producció de poma ecològica, la gestió de fitosanitaris o l'alta densitat com a model productiu de l'ametller.

 

Simultàniament a aquestes ponències, es duran a terme tretze ponències comercials i deu demostracions de camp, on es podrà veure in situ el funcionament d'equips d'esporga, sistemes de control de gelades, maquinària agrícola d'última generació –com atomitzadors o tractors elèctrics, eliminació d'herbes i les últimes novetats del sector. Durant els dos dies que dura la jornada, el dia 17 en català i el dia 18 en castellà, 100 empreses aprofitaran aquest punt de reunió del sector fructícola per a donar conèixer a tots els assistents les últimes innovacions del seu catàleg.