Sense Categoria

Si t’agrada la natura i l’esport, no et perdis el Val d’Aran Walking&Summit Festival

LleidaDiari
  • juliol 21, 2022
  • 4 min read

L'edició d'enguany de la Val d'Aran Walking Festival, arrenca el pròxim dilluns 25 de juliol i es desenvoluparà fins diumenge dia 31 de juliol. Després d'haver aconseguit l'any passat el Premi FITUR-Aire-Lliure al millor producte de Turisme Actiu, la novetat aquest any és que s'han unit els festivals de Senderisme i el de Muntanya que es van fer l'any passat, passant a ser el Val d'Aran Walking&Summit Festival en aquest, amb la qual cosa s'han augmentat a 25 les rutes i Ascensions de muntanya, i incloent també tallers de plantes medicinals, observació astronòmica i concert de música, cosa que eleva a 30 el total d'activitats programades.

 

S'hi ha inclòs més transport col·lectiu que en anys anteriors, per aconseguir una menor mobilitat amb vehicles i col·laborar amb la sostenibilitat a la zona. A les Rutes clàssiques com el Camí Reial des de Beret pels pobles, el Balcó de la Vall de Toran o els 7 pobles de la Irissa amb la Mina Victòria, se sumen les novetats d'aquest any de diverses travesses: des del Llac de Liat a la Honeria, dels llacs de Montcasau als Llacs de Colomers i la del Parc Nacional des de Sant Maurici a Colomers entre d'altres. També tindrà una ruta el nou Camí de Sant Jaume 'Via Aran Pirineus' a la part francesa i aranesa. Pel que fa a ascensions, s'hi inclouen novetats com el Tuc der Ome, el Tuc d'Erme o les Muntanyes de Beret, amb les ja emblemàtiques del Molieres, Muntat o Montcorbison.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

També hi haurà ocasió per conèixer les plantes medicinals de la Vall a través de dos tallers que es faran, juntament amb la tradicional Observació Astronòmica del nostre cel. Els participants coneixeran els productes locals a totes les rutes, amb les degustacions que han preparat els productors que tenim a la Vall: formatges, cervesa artesana, embotits, mel, dolços, pintxos especials, una delícia per després de l'esforç de les activitats.

Arriba una nova edició del Walking Val d'Aran | LleidaDiari.cat

 

La visita al parc de fauna de l'Aran Park a Bossost

Sense oblidar la visita al parc de fauna de l'Aran Park a Bossost, la cultura a les esglésies romàniques de la vall i els seus museus, i la relaxació a les aigües termals de Les i Arties. I el dissabte dia 30, Arties serà a la nit, el protagonista dels actes que se celebraran al Festival. A un sopar a l'aire lliure, us seguirà un concert ofert pel grup MontcorbiSounds format per músics locals. Val d'Aran Walking Festival a la Val d'Aran, Lleida, Catalunya La Val d'Aran Walking Festival va néixer l'any 2018, i està integrat als Festivals de Senderisme dels Pirineus que coordina l'IDAPA.

 

En aquests anys s'ha consolidat com un Festival de Senderisme de referència als Pirineus i altres comunitats on es realitzen aquest tipus d'esdeveniments. Al Val d'Aran Walking&Summit Festival col·laboren les institucions públiques de la Vall: Conselh Generau d'Aran, Foment de Torisme Val d'Aran i els Ajuntaments de Naut Aran, Vielha i Bossost.

 

També col·laboren al Festival el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, així com tota una sèrie de productors locals, museus, instal·lacions lúdiques i termals, comerços i allotjaments. El Val d'Aran Walking Festival està organitzat per l'empresa d'activitats de muntanya CAMINS, conjuntament amb el CLUB ALPI ARANES entitat esportiva de muntanya de la Val d'Aran. Una part de la inscripció del Festival va destinada a l'A.E.C.C. per a les accions que realitza a la Val d'Aran. www.camins.net/walking-festival/

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *