Sense Categoria

El [festival] NATURES programa dansa, arts escèniques i plàstiques a la Noguera

LleidaDiari
  • setembre 1, 2022
  • 2 min read
El [festival] NATURES programa dansa, arts escèniques i plàstiques a la Noguera

La petita localitat de la Noguera l'Alzina de l'Aguda, un poble agregat a Vilanova de l'Aguda amb només 20 habitants, serà l'escenari els dies 1 i 2 d'octubre del [festival] NATURES.

 

En aquesta 4a edició confluiran 18 propostes artístiques en l'entorn rural: treballs de dansa, arts del moviment i arts plàstiques amb artistes nacionals i internacionals, així com un concert cada dia. Tot i això, prèviament el festival acull les residències dels artistes que s'iniciaran el cap de setmana del 9 de setembre i s'allargaran fins al dia 28 d'octubre. Els artistes treballaran al poble les seves creacions i després les mostraran, per tant, les arts escèniques i plàstiques envairan aquest nucli rural durant més d'un mes.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge del festival Natures

El [festival] NATURES programa dansa, arts escèniques i plàstiques en la seva 4a edició a l'Alzina de l'Aguda | LleidaDiari.cat

 

El propòsit del festival és potenciar i donar a conèixer l'art contemporani (dansa, arts del moviment i arts plàstiques) a l'entorn rural i des del món rural, contribuint a la descentralització de l'art, a la connexió amb la natura, al desenvolupament d'un art sostenible i respectuós amb el medi ambient, a la inclusió i intercanvi entre públic divers i en el seu conjunt, a una societat més sensible, saludable i rica, es visqui on es visqui.

 

Promoguda per la coreògrafa i ballarina Olga Tragant i l'artista plàstic Jaume Amigó

La mostra, promoguda per la coreògrafa i ballarina Olga Tragant i l'artista plàstic Jaume Amigó gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la natura, concretament amb el paisatge rural del lloc. Tragant, que viu al poble des de fa 17 anys, explica que volen que la dansa i l'expressió artística «siguin un fruit de la terra». El NATURES acull un total de 8 projectes / artistes, 4 propostes de dansa / moviment / cos i 4 d'arts plàstiques / visuals. Faran residència a l'Alzina grups de Barcelona, Aragó, Sardenya, València, Grècia i Guissona.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *