Arriba la primera edició de la Cursa de l’Orelleta de Castellnou de Seana

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre; l’alcalde de Castellnou de Seana, Jordi Llanes Valls; el regidor d’Esports, Jordi Roig, i un membre de l’organització, David Jordan, han participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la 1a Cursa de l’Orelleta de Castellnou de Seana, que se celebrarà en aquest municipi el diumenge, 5 de març. L’acte ha comptat també amb l’assistència dels organitzadors, Pep Mitjans i Jordi Llanes Petit. Jordi Latorre ha explicat que sempre són benvingudes les noves iniciatives i que una competició esportiva com aquesta ajudarà a donar a conèixer més, encara, la comarca del Pla d’Urgell. L’organització ha previst dos recorreguts de 5 i 10 km, amb sortida a les 10.00 hores des de la plaça Major, a més d’una caminada de 6 km. S’espera una participació d’uns 400 atletes. La cursa és puntuable per a la Lliga de Ponent.

Els dos recorreguts –segons ha explicat David Jordan– sortiran de la plaça Major, pel carrer Calvari i cap al camí de Bellpuig per una recta de poc més d’un quilòmetre en lleugera pujada. Una vegada arribats al pantà, s’encararan dos quilòmetres molt ràpids tot passant per les Carrasques, les piscines i el Dirt track fins a l’entrada del poble. Tot seguit, la cursa tornarà a dirigir-se cap a les Carrasques i, al quilòmetre 4, la cursa de 10 km i la de 5 km se separen. L’últim quilòmetre de la cursa de 5 km tornarà cap al camí de Bellpuig per arribar ja al final del recorregut.

 

La cursa de 10 km creuarà tot el poble pel centre, tot passant per la plaça de l’Església i dirigint-se fins al cementiri, sempre amb una lleugera baixada. Arribats al cementiri, els participants tornaran a dirigir-se cap al poble fins a la Font, on tot seguit agafaran el camí de Tàrrega fins a l’encreuament dels antics dipòsits; i des d’aquí al camí de Bellpuig, moment en el qual hi haurà l’última recta que portarà els atletes fins a la meta, una recta de quasi 1,5 km en baixada. Els dos recorreguts combinen asfalt i pista per les rodalies del poble.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons ha explicat Jordi Llanes, «la Cursa de l’Orelleta pretén reivindicar aquestes postres tan catalanes i alhora vol donar a conèixer aquesta tradició tan arrelada al nostre poble». Un altre objectiu de la cursa també «és mostrar el nostre territori als participants, tot corrent o caminant per un territori amb molta riquesa, tant paisatgística com cultural», ha afegit. Jordi Roig ha recordat que la cursa va néixer de la voluntat, esforç i decisió d’un grup de joves del poble que no van poder tirar-la endavant en el seu dia, a causa de la pandèmia.