Arriba a Lleida el nou pa tritordeum

L'Aula del Gremi de Forners de Lleida, situada al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, va donar aquest passat dilluns el tret de sortida per a l'expansió del pa tritordeum a tota la província de Lleida.

 

Aquest nou cereal més sostenible i saludable per a la indústria alimentària, amb el que actualment s'elaboren productes innovadors. Es tracta del primer cereal creat – sense modificació genètica- que arriba a la nostra alimentació, fet que suposa un exemple de transferència de tecnologia i una gran fita en el sector agroalimentari.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Una combinació de propietats nutricionals singulars

Tritordeum compta amb una combinació de propietats nutricionals singulars que fan que senti bé. Això és gràcies al tipus de gluten que conté, que fa les teves digestions més lleugeres. No apte per a celíacs. A més, Tritordeum et cuida aportant-te: àcid oleic: l'àcid gras més important de la dieta Mediterrània, antioxidants, com la luteïna que està relacionada amb la salut ocular, i més fibra que el blat, essencial per a la salut intestinal i cardiovascular.

 

A Lleida pagesos de moltes explotacions ja l'estan conreant i n'estan molt contents, ja que és una espècie adaptada al clima de Ponent. Tant en convencional com en ecològic. El curs fou impartit pel mestre forner francès Etienne Vassiliadis i varen assistir 40 forners/eres, procedents de la província de Barcelona, Osca i Lleida. Es varen fer pans i brioixeria amb tritordeum, aquest els podreu trobar ja als forns de la província a partir d'avui mateix.

 

També et poden interessar…