Lleida

Arriba a Lleida l’edició més feminista de l’Activa’t al Casal

El programa d'enguany inclou onze activitats de l’octubre al maig

Marta Romera
  • setembre 27, 2022
  • 3 min read
Arriba a Lleida l’edició més feminista de l’Activa’t al Casal

El Casal de la Dona inicia a l’octubre una nova edició del programa ‘Activa’t al Casal’, amb activitats variades que afavoreixen el benestar, la socialització i l’apoderament femení. La tinent d’alcalde Sandra Castro ha presentat les activitats incloses en el curs 2022-2023, amb onze propostes diferents que donen continuïtat a accions ja fetes i inclouen algunes novetats.

Castro ha explicat que és la divuitena edició de l’Activa’t al Casal, una iniciativa consolidada, que té bona acollida entre les entitats, col·lectius i dones de la ciutat, i que s’adapta a la realitat i necessitats del moment. L’objectiu, ha comentat, és que el Casal de la Dona sigui un espai de trobada i de referència i que promogui la salut i el benestar, la fortalesa i el creixement personal, l’apoderament i el lideratge femení, així com la prevenció de la violència masclista i l’impuls de l’associacionisme femení. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una de les novetats d’aquesta edició és el taller CreActiva, que es fa amb la col·laboració de La maleta creativa i que impartiran Maria Vilà i Âlex Fernandez, un cop al mes. Aquest taller pretén potenciar la creativitat, la imaginació i l’apoderament femení, per posar en valor els sabers i l’experiència de les dones en la reutilització dels residus, per a la cura, la sostenibilitat i la transformació del nostre entorn quotidià.

 

Atansar l’activitat a la seu dels diferents grups de dones i entitats de la ciutat

S’ha incorporat la itinerància al taller d’Autodefensa feminista. D’aquesta manera, es vol atansar l’activitat a la seu dels diferents grups de dones i entitats de la ciutat. També s’ha fet la coordinació entre el Casal de la Dona i el projecte ‘+Temps x tu’ per facilitar la participació de les dones amb infants a càrrec en les accions de l’Activa’t. Aquesta coordinació pretén que les dones en edat de criança disposin de temps lliure per assistir als tallers i puguin gaudir d’un espai d’autocura, mentre els seus fills i filles estan acompanyats de monitors/es professionals.

La tinent d’alcalde ha destacat la continuïtat de les col·laboracions amb Eschotur, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, en les propostes d’Alimentació saludable; de Fesalut, en les xerrades de l’Espai Salut, i de CaixaForum i el Centre d’Art La Panera per a les visites guiades La ciutat amb la mirada de les dones. La nova edició de l’Espai de creixement personal tindrà lloc de l’octubre a desembre, presencialment els divendres, de 15.30 a 17 h.

El gruix de les activitats de l’Activat al Casal – 2022/23 es fan al Centre Cívic del Centre Històric o a la sala polivalent del Casal de la Dona (pl. Fanalets de Sant Jaume, s/n). La primera, Cos Actiu, comença el 3 d’octubre i la darrera clou el 31 de maig. Algunes de les propostes requereixen inscripció a feminismes@paeria.cat. També s’hi pot escriure per a més informació o trucar al telèfon 973 700 461. Consulta el programa Activa’t al Casal – curs 2022-2023

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *