Lleida

Arriba un cap de setmana ple d’història amb la fira Lleidantic

Lleidantic, Lleida Retro, la Trobada del Disc i Mini Expotren obriran les portes el 19 i 20 de novembre al Pavelló 4 de Fira de Lleida

Marta Romera
  • novembre 16, 2022
  • 5 min read
Arriba un cap de setmana ple d’història amb la fira Lleidantic

El món del modelisme i del maquetisme ferroviaris s’incorpora enguany a la gran manifestació firal formada per Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc, que esdevé d’aquesta manera un quàdruple certamen ideal per a col·leccionistes i públic curiós en general. Amb el nom de Mini Expotren, aquest nou apartat oferirà 4 maquetes que ocuparan 800 m² i una vintena d’expositors de material de modelisme ferroviari per a aficionats i col·leccionistes.

 

La 28a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 15a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics), l’11a Trobada del Disc i la 1a edició de Mini Expotren (Saló del Col·leccionisme i Modelisme Ferroviari) tindran lloc el 19 i 20 de novembre al Pavelló 4 de Fira de Lleida. Paco Cerdà, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha explicat que el certamen obrirà les portes amb 36 expositors procedents de Catalunya, Madrid i l’Aragó, una superfície bruta d’exposició de 4.000 m² i milers d’objectes de tots els estils i èpoques. A més d’antiguitats, els visitants trobaran al Pavelló 4 de Fira de Lleida una gran exposició de vehicles clàssics, una àmplia oferta de material musical i l’esmentat espai centrat en el modelisme i el maquetisme de trens.

 

Per la seva banda, Jaume Rutllant, diputat de la Diputació de Lleida, ha remarcat que «parlem de sectors econòmics significatius, que mouen molt públic i que tenen un impacte econòmic important sobre la ciutat» i ha valorat sectors com el del disc de vinil, que «ha passat de ser una peça històrica a ser una peça absolutament vigent» i que a més interessa cada cop més al públic jove.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Marc Cerón, vicepresident de la Cambra de Comerç de Lleida, ha dit que amb salons com aquest «Lleida es converteix en un pol d’atracció» per a col·leccionistes i públic en general. Cerón, qui creu que Lleidantic és una fira plenament consolidada després de 27 edicions, ha incidit en l’impacte econòmic positiu que el certamen tindrà en sectors com l’hoteleria, la restauració o el comerç.

 

«Aquests quatre certàmens reunits en un tenen dos aspectes en comú: el col·leccionisme i la nostàlgia, dos fenòmens propis d’una societat avançada, la qual cosa sempre és un bon senyal, i més si són salons que van creixent» ha afirmat Vidal Vidal, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball de la Generalitat. Vidal ha remarcat que la incorporació de Mini Expotren «respon a l’èxit consolidat d’una fira com Lleida ExpoTren, que se celebra la primavera, i és el resultat de la demanda tant d’expositors com de venedors de poder fer aquesta rèplica a l’hivern».

 

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha destacat les sinergies entre aquests salons, considerant que els quatre tenen un públic perfectament compatible i amb interessos comuns.

Vehicles de ral·li i de les marques Ford, Mercedes i Seat

Leida Retro oferirà una espectacular exposició de 80 vehicles, segons ha anunciat Antoni Pomés, president del Club de Vehicles Històrics de Lleida. Pomés ha destacat la presència d’una vintena de cotxes que han participat en el 1r Ral·li de Regularitat Lleida Terres de Ponent de la Copa Catalana (amb el seu dorsal); d’una col·lecció de models Ford, des dels anys 20 als 80; d’una altra col·lecció de Mercedes, des dels anys 30 als 80, i d’una exposició de 10 unitats de Seat 127 amb motiu del 50è aniversari d’aquest model, a més de diversos vehicles antics, vehicles americans , camions i tractors.

 

Un any més, la Trobada del Disc, coorganitzada per Firadisc i Fira de Lleida, posarà a l’abast del visitant milers de discos de vinil i cd de diferents preus i estils, a més de la possibilitat de vendre o d’intercanviar material musical de tota mena.

 

Igualment, el certamen inclourà una mostra d’obres d’art a càrrec de l’Associació Arts de Ponent de Lleida, una exposició de Morenetes de Montserrat i un espai de restauració i exposició de motos clàssiques. Pel que fa a les activitats, el matí del diumenge, de 10.00 a 14.00 h, tindrà lloc la trobada del Club Vespa de Lleida davant del Pavelló 4 de Fira de Lleida.

 

Els sectors presents a Lleidantic, Lleida Retro, Trobada del Disc i Mini Expotren seran els de la ceràmica, cristall i escultura; estris antics; joieria; llibres i arts gràfiques; pisa i porcellana anglesa; mainatge de cuina; mobles; numismàtica; orfebreria i argenteria; pintura; roba; marfil; discos; vehicles clàssics i antics; clubs i associacions, i restauració de motos, i modelisme i maquetisme ferroviaris. L’horari de l’esdeveniment firal, organitzat per Fira de Lleida, anirà de 10.30 a 14.00 h i de 16.00 a 20.30 h.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *