Arriba la 12a edició del Festival de Contes a Tiurana amb una programació molt àmplia

El Festival de Contes de Tiurana, municipi de la Noguera arriba a la seva dotzena edició el proper dissabte 21 d'agost amb tres epsectacles. Aquest Festival va celebrar la seva primera edició l'any 2010 gràcies a la iniciativa i organització de l'Ajuntament de Tiurana i els germans Germán i Mertxe de l'editorial lleidatana de París, de fet,  els cartells de les darreres edicions són de la il·lustradora infantil Montse Clotet.

Es tracta d'interpretar els contes al carrer i en els llocs més simbòlics del poble com a escenari, com el 'Foc del pelegrí' o la plaça de l'ermita de Solés. D'aquesta manera s'apropa la cultura i la literatura als veïns i turistes de la zona tot buscant un públic familiar, tot projectant Tiurana arreu del territori com a destinació turística, familiar, lúdica i cultural.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

A banda de veure-s'hi representacions teatrals de contacontes, el Festival compta amb altres activitats complementàries, com parades artesanals i de llibres i contes, exposicions, tallers o presentacions literàries.
 

Arriba la 12a edició del Festival de Contes a Tiurana amb una programació molt àmplia

Els cartells de les darreres edicions són de la il·lustradora infantil Montse Clotet. | LleidaDiari.cat

Una programació molt variada

Aquesta jornada començarà el dissabte 21 d'agost, a les 19:00 hores amb la presentació de la novel·la 'Marges d'aigua' a la plaça de l'ermita de Solés del municipi. L'escriptora Miracle Farreny debuta amb aquesta novel·la on els personatges transiten pels carrers de l'antiga Tiurana, una autèntica oda dels darrers dies de tot un poble que acabarà sota l'aigua del riu Segre.
 

El segon espectacle serà a l'escenari de la plaça del pou, aquest mateix dia, a les 20:00 hores amb l'espectacle 'El peix irisat' a càrrec de Tanaka Teatre. Aquest està basat en la col·lecció de contes il·lustrats de Marcus Pfister, la companyia teatral Tanaka Teatre combina teatre i titelles per fer-nos descobrir el fons del mar i el valor de l'amistat. El Peix Irisat, és l'animal més bonic de tot l'oceà, però es troba molt sol i iniciarà un seguit d'aventures trobant un munt d'amics i descobrint la importància de compartir, de ser valents i ajudar els altres.
 

D'altra banda, la segona jornada serà el diumenge 22, començant a les 10.00 hores amb la presentació de les novel·les 'L'oreneta de Mont-Sacer' i 'L'oreneta del Colell' on el periodista, director de documentals i escriptor juvenil Xavier Llopart ens presentarà les seves dues novel·les que tenen molt d'èxit entre l'alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO. Les seves novel·les són llibres d'aventures d'un grup d'amics a l'estiu en un poble petit, situació molt semblant a la que es pot viure a Tiurana.
 

Posteriorment, a les 11:00 hores s'interpretarà 'Lolo, on ets' a càrrec de CatRock en família. Durant més d'una hora, CAT ROCK en família format per membres del grup de versions en català CATROCK i la narradora, mestra i escriptora Rat Cebrián us presenten el concert-espectacle 'Lolo, on ets?', una experiència ideal per a compartir bones cançons en directe (Els Pets, Lax'n'busto, Txarango, La Trinca, Dr. Prats, Sau…) seguint una bonica història, un conte per als més petits de la casa. S'acompanyen de moltes sorpreses durant l'actuació.