Arriba a la ciutat l’Atlètic Club Lleida, el nouvingut a Primera Catalana

Imatge de la presentació de l'Altètic Club Lleida

Presenten el nou club de futbol de la ciutat, l'Altètic Club Lleida | LleidaDiari.cat

El Segrià va donar aquest dimarts la benvinguda a l'Atlètic Lleida, un cop finalitzats tots els tràmits iniciats la temporada passada i que permetrà al primer equip del club competir a Primera Catalana la temporada 2020-21. L'acte es va celebrar a les instal·lacions de la Cambra de Comerç de la capital del Segrià.

 

Per part del club hi han estat presents el seu president, Xavier Batalla, el coordinador general, Carles Claramunt, i el director esportiu Txema Alonso, que han presentat el que serà el primer any del club. En primer lloc s'ha volgut tenir un record per totes les víctimes de la COVID-19 i transmetre el seu condol a familiars i amics, desitjant que aviat puguem oblidar-nos d'aquest malson i fer del futbol un espai de trobada i esbarjo.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

L'aturada de la competició va suposar un cop dur

El president ha fet un repàs al qual va ser l'anomenat any zero de l'entitat, amb l'acord amb l'Efac, a qui s'ha volgut agrair la gran col·laboració i suport rebuts, en especial a la junta directiva encapçalada per Joan Bosch, qui continuarà col·laborant en el projecte. També es va destacar i agrair el gran suport i acollida rebuts per part de l'At. Segre. La temporada passada es va valorar com a correcta, donada la realitat en la qual el club es va trobar. El projecte va començar una mica més tard que la resta i, a més, l'aturada de la competició va suposar un cop dur a les aspiracions de tothom, incloses les nostres. També es va agrair a tots els jugadors, tècnics, auxiliars i col·laboradors la seva dedicació i professionalitat.

 

Ja en referència a aquest primer any, el club ja va anar posant les bases durant la temporada passada, creant una estructura amb el director esportiu i el coordinador general. La filosofia de club continua la mateixa línia inicial d'aglutinar i sumar als clubs de Lleida, ser referent per tota la província i una sortida natural pels jugadors de Lleida. Per fer-ho possible el club vol crear una base social i empresarial forta i arrelada al territori lleidatà, com així s'està fent, i vol que els abonats gaudeixin de molts més avantatges que el simple fet d'assistir a un partit de futbol, aplicant també tecnologia via telèfon mòbil. Tot i que la campanya d'abonats, per la qual es mantenen els preus, començarà al mes de setembre, qui vulgui fer-se abonat podrà fer-ho mitjançant l'enllaç que publicarem en els següents dies.

 

El sistema de funcionament del club

El president, Xavier Batalla, també ha fet referència al sistema de funcionament del club. Un sistema adaptat a la categoria en què estem actualment (1a Catalana), amb una Junta Directiva, una Junta Executiva i el Coordinador General que canalitzarà el treball de les diferents comissions i

  

departaments amb la gent que ha volgut col·laborar en el projecte. Carles Claramunt, Coordinador General del Club, va presentar l'estructura prevista en cada àrea i que en el vessant esportiu encapçala juntament amb Txema Alonso, i que seguirà comptant amb Ismael Mariani com a primer entrenador, amb la incorporació del recentment retirat Jordi Chiné com a segon, Artur Godia com a preparador físic, Edu Gasol com a entrenador de porters, Patri Rodriguez com a fisio i David Rovira en les funcions de delegat.

 

D'altra banda, el cap de comunicació serà Albert Viladegut, mentre que Dani Pujol i Oscar Blanco coordinaran el departament de Disseny i Marketing i Pol Puertas serà el responsable d'imatge i fotografia. A l'Àrea social continuarem comptant amb la col·laboració de Ramon Folguera. Pel que fa a la filosofia de l'Atlètic Lleida destaca que esportivament és la de nodrir-se principalment de jugadors lleidatans, sigui per naixement o per vinculació estreta amb clubs de la nostra terra. En l'àmbit social pretenem obrir-nos a la ciutat i ser un referent que ens identifiqui com una marca del territori i de la nostra ciutat. En la part econòmica la intenció és estar avalats pels nostres abonats i una part important del teixit empresarial de Lleida que creix cada temporada.

 

Tenir la humilitat per bandera no impedeix que el club sigui ambiciós

Va destacar que per tal de créixer tot ha de fer-ho conjuntament i que tot i ser molt recents i tenir la

  

humilitat per bandera no impedeix que el club sigui ambiciós i lluiti per aconseguir les màximes fites. L'Atlètic Lleida jugarà els seus partits al Municipal Ramon Farrús, on també disputen els seus partits la base de l'Atlètic Segre, club de qui hem rebut suport màxim des del primer moment, i

  

jugarà els partits de casa els dissabtes a la tarda. Els entrenaments es combinaran entre el Municipal Ramon Farrús i les instal·lacions del col·legi Terraferma.

 

Pel que fa als equips de què disposarà l'entitat, el club se centra en el primer equip i, per aquesta

  

temporada, mantindrà l'equip Benjamì, que va ser el pal de paller del projecte l'any passat i que va

  

ser l'equip menys golejat de tot el futbol base lleidatà. De cara a la temporada vinent la idea és créixer amb més equips que ampliïn l'estructura del club com a suport al primer equip.

  

Pel que fa a les col·laboracions amb altres clubs tant de la capital com de comarques s'han fet ja diverses reunions per buscar una col·laboració màxima entre tots els clubs i ja han sortit diverses

  

accions que s'aniran implementant al llarg de la temporada amb la voluntat de fer a tots partícips

  

d'aquest projecte.

 

De cara a la competició, actualment es donen per bones les previsions de la Federació Catalana de Futbol de començar el 3-4 d'octubre i segons això es dissenyarà una pretemporada que s'iniciaria la darrera setmana d'agost. El club també va aprofitar per presentar les equipacions per la temporada vinent. Blau marí la primera i taronja la segona. Pel que fa a l'Àrea Esportiva, Txema Alonso, va incidir en la idea que s'ha volgut fer un equip amb una identitat que ja vàrem començar a construir la temporada passada i que hi ha un equip tècnic, amb

  

una comissió esportiva que ja porta mesos treballant.

 

El perfil de jugador

El perfil de jugador sobre el qual s'ha treballat és un que conegui la categoria, amb experiència, amb un perfil lleidatà i valorant els bons jugadors que tenim a Lleida i amb alguna incorporació puntual que arrodoneixi una plantilla absolutament identificada amb el projecte. L'entrenador, Ismael Mariani, ha de ser el referent del projecte i es una aposta ferma per part del

  

club, que comptarà amb Jordi Chiné com a segon entrenador, un gran coneixedor de la categoria

  

alhora que debutant a les banquetes, acompanyats per la resta del staff.

 

Quant als jugadors cal destacar que de la temporada passada continua una base important de futbolistes com Pau Bosch, Ciru ,Oscar Imaz, Juclà, Chipi, Adrian Fernandez, Frankie i Joel Chiné.

  

A més, el club ja ha fet diverses incorporacions que anirà fent oficials els pròxims dies. Finalment el

  

president va insistir que, amb tota la realitat del món del futbol i el respecte per tots els clubs, l'Atlètic Lleida es planteja un objectiu per la temporada i és el d'assolir l'ascens de categoria.