Sense Categoria

Arriba el XXVII Aplec de la Sardana de les Borges Blanques

Avatar
  • agost 2, 2019
  • 3 min read

Aplec de la Sardana de les Borges 2018 | LleidaDiari.cat

 

Les Borges Blanques acull aquest dissabte, 3 d'agost, el XXVII Aplec de la Sardana, amb la participació de les cobles Contemporània i Bellpuig Cobla. L'esdeveniment, organitzat per l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques, començarà a les 19.30 hores als Jardins del Terrall, on està prevista l'exhibició de colles improvisades i de punts lliures.

 

En aquesta sessió de tarda, la Bellpuig Cobla interpretarà Amics del refugi, de Jordi Paulí; Alba, de Joan Roca Delpech; Port de Llansà, de Ricard Viladesau; Vilanova de la Muga, de Rossend Palmada; i les Borges Blanques Ciutat Pubilla, de Lluís Lloansí. Al seu torn, la Contemporània té previstes les sardanes Virgínia, de Martí de Joan; L'Emili i la Francesca, de Josep Farràs; i Brut Natura, de Jordi Feliu. Per a finalitzar la tarda, les dues cobles interpretaran conjuntament Montblanc Capital de la Sardana (sardana de l'any), d'Alfred Abad; i Festa d'estiu, d'Olivier Marquès.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

També hi ha organitzat un sopar popular als Jardins del Terrall

Tot seguit, a les 22.00 hores, i per un preu de 13 euros, també hi ha organitzat un sopar popular als Jardins del Terrall, per a tots aquells assistents que hagin reservat prèviament. Els assistents degustaran patates xips i olives; ½ llesca de pa de pagès amb pernil i ½ llesca de pa de pagès amb formatge, coca de recapte amb llonganissa. Gelat, vi, gasosa i aigua. A més a més, durant el sopar, es realitzarà un sorteig d'obsequis i de productes de la terra, cedits per diversos comerços i cooperatives de les Borges.

 

A la sessió de nit, el programa preveu que la Bellpuig Cobla interpreti les peces Jorn Alegre, de Josep Serra; Ventolina, de Jaume Bonaterra; Cercavila (galop colles improvisades), de Manel Rodríguez; En Josep de “Can Tinco” (colles improvisades), de Joan Jordi Beumala; i A saltar, de Pau Marons. Per la seva banda, la Contemporània interpretarà Galopejant (galop de punts lliures), de Jeroni Velasco; Summermambo (punts lliures), de Gerard Pastor; 25 aplecs a les Borges Blanques, de Jeroni Velasco; i la Font d'en Nando (accèssit sardana de l'any), de Carles Santiago. Finalment, les dues cobles interpretaran conjuntament Ja fa 10 anys, de Jordi Leon i L'aplec de Sabadell, de Josep Auferil.

 

Sardaxou

Aquest Aplec acabarà un any més amb el tradicional “Sardaxou” de la Cobla Contemporània, per al que en aquesta ocasió han musicat en versió sardanística “Una de l'oeste”, de Robert Agustina; i “SardaRumba”, de Jeroni Velasco.

 

Entitats i comeros col·laboradors 2019

Enguany, l'Aplec de la Sardana de les Borges Blanques compta amb el patrocini de l'Ajuntament de les Borges Blanques, i la col·laboració de La Bodega; Cafeteria Slàvia; Cooperativa 'La Borgenca' SCCL; La Cuina de l'Araceli d'Arbeca; El Rebost de Cal Lluís; La Floristeria, d'Apromi planters; Fruites i verdures Pujol; Garcia Vicent, Fruites – Verdures – Hortalisses; Pigot – Casa Curcó, SL; i Tintoreria Trini.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *