Ara toca gaudir: Arrenquen les primeres colònies d’estiu sense restriccions

Les activitats de lleure d'aquest estiu arrenquen per primer cop sense restriccions des de l'inici de la pandèmia. Les mascaretes i els grups bombolla han passat a la història i això fa que joves i monitors afrontin les colònies i campaments d'aquest any amb més il·lusió que mai aquesta. «Teníem ganes de canviar la dinàmica dels últims anys», afirma la presidenta del moviment d'esplais de la Fundació Pere Tarrés, Anna Grau.

 

Un dels primers grups que estrena les activitats de lleure d'aquest estiu són els de l'Esplai Can Colapi de Sabadell, que aquest dijous marxa de campaments a Port de la Selva. Són 25 nois i noies d'entre tretze i quinze anys i estaran fins diumenge en un camping del municipi empordanès.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Aquesta és una de les més de 500 activitats que organitza enguany la Fundació Pere Tarrés, que tornarà a mobilitzar aquest estiu uns 35.000 infants i joves, una xifra que iguala ja les dades de l'any 2019. Tot i que els anys 2020 i 2021 les activitats d'estiu s'han continuat fent, les restriccions sanitàries i la por de les famílies havia fet que no s'assolissin ni les xifres ni la satisfacció que esperen recuperar en aquests pròxims mesos.

Arrenquen les primeres colònies d’estiu sense restriccions | LleidaDiari.cat

 

Donar llibertat als joves perquè utilitzin tota mena de materials

Anna Grau explica que el fet de no haver de dur mascareta, poder barrejar els grups i donar llibertat als joves perquè utilitzin tota mena de materials sense una permanent desinfecció d'aquests, ajudarà els nois i noies a gaudir amb més plenitud de les activitats. «Allibera que no hi hagi tantes restriccions», afirma l'Aina una noia del grup de Sabadell que aquest dijous marxa de campaments.

 

El grup marxa a un càmping de Port de la Selva, un «espai privilegiat davant del mar», com defineix l'Aina, i que suposa, en certa manera, un premi al curs escolar que ara s'ha acabat. Oriol, un altre dels joves del grup, afirma que no hi ha millor manera de posar punt final a les classes: «És una manera dinàmica i divertida de començar les vacances». Com tots ells, l'Oriol, celebra també La mascareta no deixa respirar i dona calor, sobretot a l'estiu. Sense ens sentim més lliures i podrem fer les activitats més fàcilment.