Arrenquen la pancarta de la Paeria de Cervera davant la polèmica amb Marc Márquez

Marc Márquez, durant el GP del Japó.

Marc Márquez, durant el GP del Japó. | EFE

 

Tres persones han arrencat aquesta nit la pancarta a favor de la llibertat dels presos independentistes del balcó de l'Ajuntament de Cervera, després que s'anunciés que Marc Márquez tampoc sortiria aquest any al balcó a celebrar el títol de Moto GP per la presència d'aquesta pancarta. Segons ha informat l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, els fets han ocorregut al voltant de les 2.00 hores d'aquesta matinada i està previst que durant aquest matí es torni a col·locar una similar amb el mateix missatge.

 

Royes ha titllat d'«energúmens» als autors dels fets i ha informat que està convocada una mobilització per part de la ciutadania a la plaça Major de Cervera per protestar contra l'acte ha tingut lloc aquesta matinada. Cal recordar que aquest divendres ja es va fer públic que Márquez celebrarà aquest dissabte a Cervera el seu nou títol de MotoGP «al marge de qualsevol iniciativa política», segons va explicar el seu representant, Emili Alzamora. Per això, s'ha decidit que el pilot no surti al balcó on llueix una pancarta a favor dels independentistes presos. No obstant això, l'alcalde considera que la pancarta reflecteix un «moment extrem i mostra un clar suport a la defensa dels drets democràtics que no s'estan complint en aquest país» i que, per aquest motiu, no es planteja la seva retirada.

 

La pressió de les firmes que representen a Marc Márquez

Marc Márquez no tindrà una celebració completa a casa seva. El jove pilot de motociclisme s’acaba de proclamar pentacampió del món de Moto GP i, com cada any, farà una rua pels carrers de Cervera per congratular-se per l’efemèride. Enguany, però, la festa patirà un recés important, ja que el ‘Tro de Cervera’ no podrà sortir al balcó de la Paeria. La raó de tot plegat: una pancarta de suport als presos independentistes. Segons informa el diari ‘Segre’, les grans firmes que patrocinen el pilot de Cervera van demanar a l’ajuntament de la Segarra la retirada de la pancarta de suport als presos independentistes que està situada al balcó del consistori. L’alcalde Ramon Royes, però, va fer cas omís a la petició i Márquez no sortirà a celebrar el títol mundial al balcó de la Paeria.