Arrenca la selectivitat a Lleida amb un increment d’alumnes

Alumnes en una classe a la Facultat d'Economia i Dret de la Universitat de Lleida

Alumnes en una classe a la Facultat d'Economia i Dret de la Universitat de Lleida | LleidaDiari.cat

 

La selectivitat ha arrencat a Lleida amb normalitat i amb un increment d'alumnes de gairebé el 10%. Mentre que l'any passat es van presentar a les proves d'accés a la universitat 1.868 alumnes, enguany s'hi ha presentat 2.024. El coordinador de les proves d'accés a la Universitat de Lleida, Xavier Carrera, ha explicat que aquest augment «substancial» s'explica per l'increment d'estudiants que fa el segon de Batxillerat, l'augment del nombre d'aprovats i perquè alumnes andorrans poden fer els exàmens de matèries específiques a la Universitat de Lleida, a la Seu d'Urgell.

 

El primer examen, el de castellà, ha estat «assequible», segons els estudiants. Dels 1.868 estudiants matriculats a Lleida, 1.716 són alumnes que han acabat aquest curs Batxillerat, 194 es presenten per lliure perquè volen millorar la nota o només s'examinen d'assignatures específiques i 114 són estudiants que provenen de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) i s'examinen d'alguna assignatura de la fase específica. En total hi ha nou tribunals a Lleida: cinc al Campus de Cappont, dos a l'ETSEA, un a la facultat de Medicina i un altre a la Seu d'Urgell.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Alumnes d'Andorra a la Seu

Precisament aquest tribunal de la Seu d'Urgell, on s'hi examinen 167 alumnes, és una de les novetats d'enguany. Per primera vegada els alumnes del sistema educatiu andorrà que volen examinar-se per incrementar la seva nota d'accés en matèries específiques ho poden fer al tribunal de la Universitat de Lleida ubicat a la Seu d'Urgell, en comptes d'haver de baixar a Lleida. Una altra novetat d'enguany és que l'alumnat de la Val d'Aran, que s'examina a la Universitat de Lleida, disposarà d'enunciats d'examen redactats en llengua aranesa en la matèria d'Història.

 

El primer examen de les proves de selectivitat ha estat el de castellà. La majoria dels alumnes han coincidit que la part més fàcil d'aquest examen ha estat la lectura, mentre que la més difícil ha estat la gramàtica. Tot i això, han reconegut que se l'esperaven més complicat i que ha estat «prou assequible».

Alumnes d'esquenes en una classe a la Facultat d'Economia i Dret de la Universitat de Lleida

Alumnes d'esquenes en una classe a la Facultat d'Economia i Dret de la Universitat de Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar…