Arrenca la preinscripció de grau mitjà en FP

Arrenca la preinscripció dels ensenyaments postobligatoris amb els cicles de formació professional de grau mitjà i amb els cicles d’arts plàstiques i disseny de grau mitjà aquest dimecres 12 d’abril. La preinscripció de batxillerat començarà el 19 d’abril i la dels cicles de formació professional i d’arts plàstiques i disseny de grau superior, el 26 de maig. L’oferta d’ensenyaments postobligatoris, que inclou batxillerat, FP de grau mitjà i grau superior, ensenyaments artístics, ensenyaments esportius, itineraris formatius específics (IFE), programes de formació i inserció (PFI), FP bàsica, arts escèniques i cursos d’especialització, serà d’un total de 271.875 places per al curs 2023-2024.

En FP el pròxim curs s’implantarà el cicle de grau superior de Formació per a la mobilitat segura i sostenible de la família professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat a l’Institut Mare de Déu de La Mercè de Barcelona. També hi ha nous cursos d’especialització (el que es coneix com a ‘màsters de l’FP’): Auditoria energètica, Robòtica col·laborativa, Manteniment i seguretat en sistemes de vehicles híbrids i elèctrics, i Aeronaus pilotades de forma remota – DRONS. A més a més, hi haurà dos nous perfils professionals orientadors a PFI: auxiliar de suport a les persones en activitats socioesportives i auxiliar d’operacions sostenibles a la indústria i al medi agraris.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Famílies professionals amb més creixement

Les famílies professionals que més creixen són Sanitat amb 834 noves places, Serveis socioculturals i a la comunitat amb 449 places, Electricitat i electrònica amb 441 places i Comerç i màrqueting amb 421 places. Tots els increments de places s’han planificat tenint en compte les necessitats del teixit productiu d’arreu del territori. Per exemple, en l’àmbit sanitari, a l’Institut Badia i Margarit d’Igualada s’implanten dos nous cicles de grau superior, Documentació i Administració Sanitàries i Higiene Bucodental, i el PFI Auxiliar en Centres Sanitaris.

 

S’avança la preinscripció en FP de grau mitjà

La principal novetat de la preinscripció és que s’avança el seu inici i tot el procediment en els cicles de formació professional de grau mitjà, de manera que tot l’alumnat sabrà a 31 de juliol la plaça que té assignada. Enguany en els cicles de grau mitjà també hi haurà dos processos diferenciats, el primer per a l’alumnat amb continuïtat d’escolarització, que com a novetat, a banda de ser per al que prové de 4t d’ESO i PFI, també serà per al que prové dels centres de formació d’adults i per al de primer de batxillerat.

 

Tota la informació dels diferents ensenyaments es pot consultar al portal triaeducativa.gencat.cat, que aplega tota la informació i dates referents a la preinscripció i l’enllaç als continguts de tots els estudis, els requisits d’accés, així com les sortides acadèmiques i professionals.

 

De la mateixa manera que els ensenyaments obligatoris, la preinscripció serà totalment electrònica, de tal manera que es podrà fer en qualsevol hora del dia –durant les 24 hores- i des de qualsevol dispositiu, sigui un ordinador, una tauleta o un telèfon mòbil.

Les principals dates pels diferents ensenyaments són les següents:

 

Batxillerat

Presentació de sol·licituds: del 19 al 25 d’abril

Matrícula: del 22 de juny al 3 de juliol

 

Cicles de formació professional de grau mitjà

Presentació de sol·licituds:

· Alumnat amb continuïtat d’escolarització: del 12 al 18 d’abril

· Resta d’alumnat: del 9 al 15 de maig

Matrícula dels participants en els dos processos: del 3 al 7 de juliol

 

Cicles d’arts plàstiques i disseny de grau mitjà

Presentació de sol·licituds: del 12 al 18 d’abril i del 9 al 15 de maig

Matrícula: del 30 de juny al 7 de juliol

 

Cicles de formació professional i d’arts plàstiques i disseny de grau superior

Presentació de sol·licituds: del 26 de maig a l’1 de juny

Matrícula: del 19 al 24 de juliol