Edició 2021

Arrenca la temporada d’estiu del Bus Turístic de Lleida

  • juny 23, 2022
  • 3 min read
Arrenca la temporada d’estiu del Bus Turístic de Lleida
Arrenca la temporada d’estiu del Bus Turístic de Lleida

La Paeria endega la nova campanya del Bus Turístic de l'estiu que comença aquest divendres, dia 24 de juny, festivitat de Sant Joan, i que s'allargarà fins a l'11 de setembre. Turisme de Lleida i Autobusos de Lleida posen en marxa aquest servei, que tornarà a oferir aquest estiu l'ampliació de l'horari nocturn. Hi haurà servei cada dia a les 21 h. i els divendres i els dissabtes hi haurà servei nocturn a les 22 h. per gaudir la ciutat de nit.

 

El bus circularà diàriament i amplia els horaris en temporada d'estiu. Com és habitual, el recorregut és circular i comença a la parada de Paeria, d'una hora de durada. La línia uneix els dos turons patrimonials de la ciutat, el Turó de la Seu Vella i el Turó de Gardeny, facilitant la visita al Castell dels Templers de Gardeny amb el bitllet del bus durant els matins.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El bus, que és un vehicle descobert d'una sola planta amb capacitat per a 44 persones, porta incorporat un sistema d'àudio amb quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) perquè els viatgers puguin escoltar les principals referències de la ciutat durant el recorregut. L'àudio incorpora música d'Enric Granados.

Arrenca la temporada d’estiu del Bus Turístic de Lleida | LleidaDiari.cat

 

El preu del tiquet de bus és d'1,20 euros

El preu dels auriculars, per si no se'n disposa, és de 50 cèntims i es compren al mateix bus. El preu del tiquet de bus és d'1,20 euros. És a dir, és el mateix que el bitllet senzill del transport urbà i es poden utilitzar les targetes integrades (T-Nostra, T-Estudiant, T-Temps ATM i Emocity). Horaris de dilluns a divendres: als matins, a les 10 h., 11 h. i 12 h. i a les tardes, a les 18 h., 19 h., 20 h. i 21 h. Els divendres i els dissabtes hi haurà servei a les 22 h.

 

Es tracta d'un servei consolidat, que ofereix Turisme de Lleida juntament amb Autobusos de Lleida, tant a la persona visitant que rep la ciutat com a la resident que vol conèixer la ciutat d'una forma diferent i descobrir els atractius patrimonials durant la visita panoràmica.

 

Dades d'usuaris

Aquesta primavera, que ha estat en servei des de Setmana Santa fins aquest passat diumenge, els caps de setmana i festius ha estat utilitzat per més de 2.000 persones. Concretament, han estat 2108 usuaris/es, que representa un increment del 22,9% referent a les dades del 2019, que van ser de 1.701 passatgers (no es poden comparar dades del 2020 perquè el servei no va estar operatiu per la pandèmia i el 2021 només va operar juliol i agost, amb 6.470 passatgers). En total, l'any 2019, abans de la pandèmia, va registrar 10.615 usuaris/es.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.