Arrenca a Lleida la primera edició del festival d’art i tecnologia ‘Intangible’

La creació artística més tecnològica arriba a Lleida de la mà d”Intangible. Festival d’art_tecnologia‘, que arrenca aquest dijous i que fins al 6 de novembre oferirà una trentena d’activitats, projeccions, exposicions o performances. Artistes de renom internacional i experts en les darreres tendències d’art i tecnologia com Vicki Bennet, Miguel López-Remiro o Col·lectiu Telenoika, seran els protagonistes d’aquesta primera edició del festival que neix amb la voluntat de difondre, promoure i aprofundir en l’acte creatiu, l’art, la cultura i la tecnologia al voltant dels algoritmes, els NFT o el metavers entre tots els públics. L’objectiu és conèixer les possibilitats que obre aquest camp i reflexionar sobre les implicacions que suposa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La presentació del festival s’ha fet aquest dijous a la regidoria de Cultura. El director d’Intangible, Antoni Pinent, ha explicat que han volgut fer la primera edició «divulgativa», per a tots els públics, no només especialistes. «Volem trencar amb aquest elitisme que diu que l’art contemporani no és per a mi» i és per això, ha afegit que l’objectiu del festival és fer l’art contemporani «molt proper» i adaptar-se al nivell o a l’interès de cada persona.

 

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant, ha reconegut que «estem en un punt de canvi en què la realitat cada vegada és una línia més difusa». Tot i que a vegades es crea una «confusió» sobre els límits, cal buscar-li les virtuts, proposa. «Podem explorar relacions entre les persones a través d’instruments que van més enllà del palpable. És per això que parlem d’intangible perquè explorem els móns virtuals a través de l’art», ha dit.

Entre les principals activitats del festival, destaca la trobada-col·loqui que es fa aquest dijous en què l’artista Miguel López-Remiro explicarà la seva experiència creativa en directe a la Fundació Sorigué, la conferència del dia 2 de novembre a càrrec de Carlos Monleón o un concert creat per Joan Bagés, a càrrec de Morphosis Ensemble. El festival es clourà el 6 de novembre amb una acció al carrer de vídeo mapping fet per alumnes d’EPS-UdL en commemoració dels 40 anys de la riuada, a càrrec del col·lectiu Telenoika.

Intangible tindrà la seu central al Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i es desenvoluparà en 9 espais urbans més per fer arribar el programa d’activitats a tota la ciutat. Concretament, acolliran propostes el CaixaForum Lleida, l’Auditori del Campus de Cappont, el Centre d’Art la Panera, l’Auditori Enric Granados, el Teatre de l’Escorxador, l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, el Centre de Formació Ilerna, l’Espai Orfeó i la Fundació Sorigué.