Sense Categoria

Arrenca a Guissona un projecte educatiu centrat en les competències digitals i habilitats del segle XXI

LleidaDiari
  • octubre 19, 2020
  • 3 min read

Arranca a Guissona un nou projecte educatiu centrat en les competències digitals i habilitats del segle XXI, el centre 'La Llavor' | LleidaDiari.cat

Un nou projecte educatiu centrat en les competències digitals i habilitats del segle XXI, va arrencar el passat dia 16 a Guissona. Es tracta del centre La Llavor, ubicat als baixos del carrer Seminari, núm. 8 de Guissona. En l'acte d'inauguració d'aquest espai, tant el President i Fundador de les empreses de bonÀrea Agrupa, Jaume Alsina, l'alcalde de Guissona, Jaume Ars, com el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, han valorat aquesta iniciativa puntera en competències digitals que pretén arribar a 1.100 alumnes cada any.

 

Amb aquest nou projecte, on bonÀrea Agrupa ha efectuat una inversió inicial que supera els 300.000 € i l'Ajuntament de Guissona ha cedit l'espai, es busca donar un impuls a una formació universal (a tots els alumnes escolaritzats a Guissona en totes les etapes educatives i en disciplines emergents i de futur com les ciències, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques), gratuïta i permanent (amb un compromís mínim de 10 anys). Una formació que s'inclourà dins del currículum dels nens i nenes dels diferents centres educatius de Guissona, des de P3 i fins a 3r d'ESO. D'acord amb això, tots els infants gaudiran entre 30 i 60 hores anuals de desenvolupament de competències digitals, creativitat i innovació.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

bonÀrea oferirà durant 2 anys suport i assessorament al professorat

Dins d'aquest espai, bonÀrea, mitjançant l'empresa Robotix, oferirà durant dos anys suport i assessorament al professorat, per poder fer un ús correcte de l'espai i dels recursos, amb la finalitat d'assolir els objectius pedagògics. Passat aquest temps inicial, es preveu que, un cop el professorat hagi obtingut la certificació per part de LEGO Eduction, es compti amb l'autonomia suficient per gestionar directament l'espai, els recursos i assegurar que l'alumnat aprèn els fonaments bàsics del pensament computacional.

 

Aquest nou espai, que rebrà l'acreditació i el reconeixement de LEGO Education com a centre de referència en metodologia i recursos Lego Education, promourà un aprenentatge participatiu, rellevant, hands-on i creatiu universal per a tot l'alumnat dels centres educatius de Guissona i dins l'horari escolar. Cal destacar que, segons Robotix, és un dels tres centres més grans d'Europa i el més gran de l'estat.

 

Fora de l'horari escolar es preveu que aquest espai esdevingui l'espai tecnològic per excel·lència, d'acord amb això també s'hi portaran a terme propostes extraescolars de tarda, activitats per pal·liar l'escletxa digital i propostes familiars de cap de setmana, així com qualsevol mena de propostes d'educació en tecnologies que puguin ser d'interès.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *