Sense Categoria

Arran Lleida reivindica la lluita feminista pintant de lila l’església de Santa Maria de Gardeny

LleidaDiari
  • març 7, 2016
  • 2 min read
Arran Lleida reivindica la lluita feminista pintant de lila l’església de Santa Maria de Gardeny

Arran Lleida reivindica la lluita feminista pintant de lila l’església de Santa Maria de Gardeny| Redacció – Fotografia: Arran Lleida

 

En el marc del 8M, Diada Internacional de la Dona treballadora, el jovent de l'Esquerra Independentista ha volgut “tornar a denunciar el paper de l'Església com un dels principals responsables de la violència patriarcal”, pintant de lila l'església de Santa Maria de Gardeny.

La formació ha explicat en un comunicat que amb aquesta acció volen atacar directa i obertament la dreta ultracatòlica i l'ofensiva conservadora. “Mostrem així el nostre ferm compromís amb la lluita feminista contra el patriarcat i reivindiquem una vegada més el feminisme com a eina fonamental que ens ha de permetre deslliurar-nos de totes les formes de violència que exerceix sobre nosaltres el patriarcat a través de l'Església i l'Estat”, apunten.
 
I segueixen: “Fem una crida a les joves d'arreu dels Països Catalans a fer seues la desobediència i l'autodefensa feminista com les úniques eines que ens permetran assolir la nostra plena llibertat. Perquè no cal tindre por, perquè a lluita i l'autoorganització feminista continuen sent les úniques eines imparables davant qualsevol tipus d'opressió. Quan diem que juntes som més fortes no ho fem només com a consigna, us volem transmetre a vosaltres, les joves encara no organitzades, que teniu, que tenim a les nostres mans, la força per construir una societat nova i lliure de qualsevol forma de violència masclista. Perquè els Països Catalans seran feministes o no seran!”.
 
Arran Lleida en el comunicat afirmen que l'Església és la principal instigadora de la contrareforma de la llei de l'avortament del Partit Popular, el darrer i atac més greu contra els drets de les dones a decidir sobre els seus propis cossos, que tan sols la lluita feminista ha pogut aturar. Ara, juntament amb el PP fan prevaler la seua moral ultracatòlica i el seu caràcter misogin per coaccionar una vegada més el nostre a un avortament lliure i gratuït amb la prohibició del dret a l'avortament a les dones de menys de 18 anys.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *